Terre del Barolo -tasting @ Helsinki 18.9.2024

Terre del Barolo -tasting

Tervetuloa Viinipostin Terre del Barolo -tastingiin keskiviikkona 18.9.2024! Saamme vieraaksemme Italiasta asti viinitalon edustajan Gabriele Oderdan, joka esittelee meille piemontelaisen viinitalon herkullisimpia viinejä.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!

Pettämättömän laadukas Piemonte: Terre del Barolo

Pohjois-Italian Piemonte tunnetaan ennen kaikkea upeista baroloistaan, mutta vuoristojen ympäröimässä maakunnassa tuotetaan yllättävän monia persoonallisia laatuviinejä, myös hienoja valkoisia ja herkullisia kuohuvia. Piemontelle tyypillisiä rypäleitä ovat Nebbiolo, Barbera, Cortese ja Moscato.

Terre del Barolo on vuonna 1958 perustettu tuottajien osuuskunta, jossa on jäseniä kaikista apellaation muodostavista yhdestätoista kylästä. Sen viljelijät ja viinintekijät ovat vahvasti sitoutuneita kestävän kehityksen mukaisiin tuotantotapoihin. Siksi Terre del Barolo voikin tarjota tyylikkään sarjan klassisia Piemonten viinejä luomulaatuisina ja vieläpä varsin kuluttajaystävälliseen hintaan.

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Terre del Barolo Vinum Vita Est Rose

Terre del Barolo Barbera d'Alba Biologico

Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico

Terre del Barolo Biologico Barolo

Arnaldo Rivera Undicicomuni Barolo

Aika: Keskiviikko 18.9.2024 klo 17:30

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle. Tilaisuus pidetään englanniksi.

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Vinum Vita Est Langhe Rosato

Vinum Vita Est Langhe Rosato

Rypäleet

100 % Nebbiolo

Väri

Vaaleanpunainen

Tuoksu

Punaisia hedelmiä ja kukkaisia sävyjä

Maku

Pehmeä, miellyttävän raikas, hapokas

Ruokasuositus

Alkupalat, kevyet pastat, maukkaat kalaruuat

Italia, DOC Langhe 16,29€
Terre del Barolo Barbera d'Alba Biologico

Terre del Barolo Barbera d'Alba Biologico

Valmistus

Rypäleet tulevat La Morrasta, Roddista ja Verdunosta. Ennen pullotusta kypsytys 3-4 kuukautta betonisammioissa

Rypäleet

100% Barbera

Väri

Intensiivisen rubiininpunainen, violetteja vivahteita

Tuoksu

Hedelmäisen kukkainen, karhunvatukkaa, kirsikkaa ja ruusua

Maku

Punaisten marjojen sävyttämä ja keskitäyteläinen. Aromimaailma aukeaa hapankirsikkaisena, herukkaisena ja hennon savuisena. Mukavat tanniinit ja sopiva hapokkuus.

Ruokasuositus

Pastat, mehevät keitot, pataruoat, leikkeleet, pehmeät juustot

Italia, DOC Barbera d'Alba 15,89€
Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico

Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico

Valmistus

Rypäleet tulevat: La Morra, Roddi ja Verduno. 12 kuukautta tammitynnyreissä

Rypäleet

100% Nebbiolo

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Punamarjainen, mausteinen

Maku

Kuiva, harmoninen elegantti, hyvä rakenne

Ruokasuositus

Pastaruoat (liha ja sieni erityisesti), vaalea liha, punainen liha, riista, keskitäyteläiset juustot.

Italia, DOC Nebbiolo d'Alba 19,29€
Terre del Barolo Biologico Barolo

Terre del Barolo Biologico Barolo

Valmistus

Rypäleet tulevat: Verduno, Roddi. 38 kuukautta, josta vähintään 18 kuukautta tynnyreissä

Rypäleet

100% Nebbiolo

Väri

Tummanpunainen, oransseja vivahteita

Tuoksu

Elegantti, orvokkia, punaisia marjoja, nahkaa

Maku

Erinomainen rakenne, harmoninen, kestävä, pehmeät tanniinit. Lämminhenkisen täyteläinen ja mausteisen aromikas.

Ruokasuositus

Tuhdit pastaruoat sienillä ja juustolla, tryffeli, punainen liha, riistapadat, paistit, kypsät juustot.

Italia, DOCG Barolo 35,90€
Arnaldo Rivera Undicicomuni Barolo

Arnaldo Rivera Undicicomuni Barolo

Valmistus

Tämän viinin rypäleet valikoidaan kaikilta 11 Barolon alueelta. Nimi ”undici comuni”, eli yksitoista aluetta tulee siitä. Maaperä on pääasiassa kalkkipitoista savimaata. Rypäleet poimitaan käsin. Käyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa, noin kolmessa viikossa. Malolaktinen käyminen tapahtuu spontaanisti suurissa tynnyreissä, joissa viini kehittyy 26 kuukautta. Sen jälkeen se siirretään kuudeksi kuukaudeksi sementtitankkeihin.

Rypäleet

100% Nebbiolo

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Tuoksu on voimakas, siitä erottuu kirsikkaa, mausteita, setripuuta ja nahkaisia aromeja.

Maku

Viini on elegantti ja maku moniulotteinen, siitä tunnistaa vadelmaa, viikunaa, kanelia ja tähtianista. Tanniinit ovat tuntuvat.

Ruokasuositus

Lihaisat pasta-annokset, kypsät juustot. Naudan filee ja riistaruuat.

Italia, DOCG Barolo 52,90€