Terre del Barolo -tasting @ Helsinki 18.9.2024
Tervetuloa Viinipostin Terre del Barolo -tastingiin keskiviikkona 18.9.2024! Saamme vieraaksemme Italiasta asti viinitalon edustajan Gabriele Oderdan, joka esittelee meille piemontelaisen viinitalon herkullisimpia viinejä.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Pettämättömän laadukas Piemonte: Terre del Barolo
Pohjois-Italian Piemonte tunnetaan ennen kaikkea upeista baroloistaan, mutta vuoristojen ympäröimässä maakunnassa tuotetaan yllättävän monia persoonallisia laatuviinejä, myös hienoja valkoisia ja herkullisia kuohuvia. Piemontelle tyypillisiä rypäleitä ovat Nebbiolo, Barbera, Cortese ja Moscato.
Terre del Barolo on vuonna 1958 perustettu tuottajien osuuskunta, jossa on jäseniä kaikista apellaation muodostavista yhdestätoista kylästä. Sen viljelijät ja viinintekijät ovat vahvasti sitoutuneita kestävän kehityksen mukaisiin tuotantotapoihin. Siksi Terre del Barolo voikin tarjota tyylikkään sarjan klassisia Piemonten viinejä luomulaatuisina ja vieläpä varsin kuluttajaystävälliseen hintaan.
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Terre del Barolo Vinum Vita Est Rose
Terre del Barolo Barbera d'Alba Biologico
Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico
Terre del Barolo Biologico Barolo
Arnaldo Rivera Undicicomuni Barolo
Aika: Keskiviikko 18.9.2024 klo 17:30
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle. Tilaisuus pidetään englanniksi.
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Terre del Barolo Barbera d'Alba Biologico
Valmistus
Rypäleet tulevat La Morrasta, Roddista ja Verdunosta. Ennen pullotusta kypsytys 3-4 kuukautta betonisammioissa
Rypäleet
100% Barbera
Väri
Intensiivisen rubiininpunainen, violetteja vivahteita
Tuoksu
Hedelmäisen kukkainen, karhunvatukkaa, kirsikkaa ja ruusua
Maku
Punaisten marjojen sävyttämä ja keskitäyteläinen. Aromimaailma aukeaa hapankirsikkaisena, herukkaisena ja hennon savuisena. Mukavat tanniinit ja sopiva hapokkuus.
Ruokasuositus
Pastat, mehevät keitot, pataruoat, leikkeleet, pehmeät juustot
Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico
Valmistus
Rypäleet tulevat: La Morra, Roddi ja Verduno. 12 kuukautta tammitynnyreissä
Rypäleet
100% Nebbiolo
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Punamarjainen, mausteinen
Maku
Kuiva, harmoninen elegantti, hyvä rakenne
Ruokasuositus
Pastaruoat (liha ja sieni erityisesti), vaalea liha, punainen liha, riista, keskitäyteläiset juustot.
Terre del Barolo Biologico Barolo
Valmistus
Rypäleet tulevat: Verduno, Roddi. 38 kuukautta, josta vähintään 18 kuukautta tynnyreissä
Rypäleet
100% Nebbiolo
Väri
Tummanpunainen, oransseja vivahteita
Tuoksu
Elegantti, orvokkia, punaisia marjoja, nahkaa
Maku
Erinomainen rakenne, harmoninen, kestävä, pehmeät tanniinit. Lämminhenkisen täyteläinen ja mausteisen aromikas.
Ruokasuositus
Tuhdit pastaruoat sienillä ja juustolla, tryffeli, punainen liha, riistapadat, paistit, kypsät juustot.
Arnaldo Rivera Undicicomuni Barolo
Valmistus
Tämän viinin rypäleet valikoidaan kaikilta 11 Barolon alueelta. Nimi ”undici comuni”, eli yksitoista aluetta tulee siitä. Maaperä on pääasiassa kalkkipitoista savimaata. Rypäleet poimitaan käsin. Käyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa, noin kolmessa viikossa. Malolaktinen käyminen tapahtuu spontaanisti suurissa tynnyreissä, joissa viini kehittyy 26 kuukautta. Sen jälkeen se siirretään kuudeksi kuukaudeksi sementtitankkeihin.
Rypäleet
100% Nebbiolo
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Tuoksu on voimakas, siitä erottuu kirsikkaa, mausteita, setripuuta ja nahkaisia aromeja.
Maku
Viini on elegantti ja maku moniulotteinen, siitä tunnistaa vadelmaa, viikunaa, kanelia ja tähtianista. Tanniinit ovat tuntuvat.
Ruokasuositus
Lihaisat pasta-annokset, kypsät juustot. Naudan filee ja riistaruuat.