Uusia ravintoloita Helsingissä – Vieraile näissä vielä vuonna 2019

uusia ravintoloita helsingissä

Uusia ravintoloita Helsingissä!

Helsinkiin on jälleen avattu kaksi ihanaa uutta ravintolaa. Toinen tarjoilee italialaista ruokaa italialaisella otteella (tämän italialaisemmaksi ei muuten ruoka mene!) ja toinen puolestaan vetää puoleensa eurooppalaisilla klassikkoannoksillaan.

Tutustu ravintoloihin ja varaa pöytäsi nyt!

Aito italialainen ravintola Katajanokalla – Locanda Scappi

uusia ravintoloita helsingissä: Locanda ScappiLocanda Scappi on ravintolapäällikkö Francesco Ceredan sekä keittiömestari Cesare Lovatin ensimmäinen oma ravintola. Molemmat työskentelivät aiemmin Lontoon Bocca di Lupo -ravintolassa, jossa he saivat oppinsa Luigi del Givdicelta. Tämän 58-vuotiaan toscanalaisen pastakokin intohimo italialaiseen ruokaan on toiminut inspiraationa ja esikuvana molemmilla oman uran rakentamisessa.

Francesco ja Cesare ovat saaneet oppinsa ympäristössä, jossa jokainen työntekijä tuntee jokaisen tuotteen tarinan ja kaikki valmistetaan tasaveroisesti alusta asti itse, kädet jauhoissa ja valkosipulin tuoksussa. Kun nämä kaverit työskentelivät Lontoossa kaukana kotoa, oli perheenomaisen työympäristön tuki korvaamatonta. Samaa henkeä he haluavat luoda Katajanokalle – ison, äänekkään italialaissuomalaisen perheen, jossa jaetaan tietotaitoa ja kehitytään yhdessä. Kanta-asiakkaita, joita tervehditään nimellä, perinteisiä italialaisia klassikoita, aikaisia aamuja ja myöhäisiä iltoja, sitä tulee olemaan Locanda Scappi.

Tämä uusi Katajanokalle avautuva ravintola on nimetty kuuluisan italialaisen kokin, Bartolomeo Scappin mukaan, joka kirjoitti yhden maailman ensimmäisistä keittokirjoista vuonna 1570. Kirjassa hän esittelee noin 1000 erilaista reseptiä sekä erilaisia ruoantekotekniikoita ja -välineitä. Tämän lisäksi Scappin kirja oli maailman ensimmäinen kuvitettu keittokirja. Sen sivuilla parmesaani julistetaan maailman parhaaksi juustoksi ja annetaan mm. yksityiskohtainen selitys siitä, miltä täydellisesti varustellun keittiön on tuolloin kuulunut näyttää. Tätä samaa intohimoa tuodaan myös Locanda Scappin keittiöön!

Tutustu Locanda Scappin ruokalistaan!

YHTEYSTIEDOT:

Puhelin: +358400244027

restaurant@locandascappi.fi

Kanavakatu 1, 00160 Helsinki (NOLI KATAJANOKKA)

Esplanadin uusin tulokas – Alexanderplats Brasserie & Pub

uusia ravintoloita helsingissä: AlexanderplatsBrasserie & Pub Alexanderplats on helposti lähestyttävä laadukas ravintola Eteläesplandilla, jossa on viihtyisän baarin lisäksi runsaasti pöytiä ruokailijoille. Meille Brasserie tarkoittaa parhaista raaka-aineista valmistettuja eurooppalaisia klassikkoannoksia, jotka eivät kaipaa turhia koristeluja. Tyylimme on selkeä ja elegantti. Pubissa meillä on laaja valikoima oluita sekä runsaasti viinejä laseittain. Baarissa on myös oma snack-ruokalista.

Alexanderplats tarjoaa lounasta arkisin klo 11:00 alkaen ja à la carte klo 15.00 alkaen ja viimeiset ruokatilaukset otetaan vastaan keskiyöhön saakka. Alexanderplats on mainio kohtaamispaikka, sillä olemme auki joka päivä, myös sunnuntaina. Lämpimästi tervetuloa!

Tutustu Alexanderplatsin ruokalistaan!

YHTEYSTIEDOT:

Puhelin: 044 723 9030

info@alexanderplats.fi

Eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki

Matalan kynnyksen cocktail-kuppila – Bardem

Bardem'Kind of Edible -drink', kuva: Jarno Jussila

Tulevalta nimeltään Bardem, on intiimi ja rento kuppila, josta saa hanaolutta, rakkaudella valmistettuja cocktaileja sekä pientä purtavaa.

Bardemin erikoisuutena ovat cocktail-menut sekä erityinen tiskin alta tilattava vintage-cocktailien lista, joka pitää sisällään jo lähes unohdettuja erikoisuuksia.

Välimäen ja Rastaan ravintola Penélope avasi ovensa Mikonkadulla vuosi sitten marraskuussa, nyt on aika laajentaa toimintaa. Marraskuussa 2019 Penélopen kulman taa Yliopistonkadulle aukeaa 40 asiakaspaikkainen baari nimeltään 'Bardem'.

”Bardemin idea on pyrkiä rikkomaan jo ehkä hieman rasittavaksikin käynyttä kaavaa, jossa henkilökunta kertoo juurta jaksaen kaiken, mitä juomien sekoittamisesta tietää. Haluttiin tehdä asia aivan päinvastoin. Miljöö ja foorumi ovat baari, mutta samalla haluttiin tehdä jatkumo ravintola Penélopelle. Kuka tahansa on tervetullut. Panostamme laatuun ja hinnat ovat hyvinkin maltillisia. Myös savukoneet on tilattu”, Välimäki virnuilee. uusia ravintoloita helsingissä: BardemHans Välimäki, kuva: Jarno Jussila

Cocktaileilla on alusta saakka ollut tärkeä rooli Penélopessa, ravintolan baarimestari Miikka Geitel on luonut Penélopelle koko joukon ainutlaatuisia drinkkejä, joista suosituimpia ovat jalopenolla höystetty talon tulisen raikas nimikkodinrkki ’Penélope’ sekä ginipohjainen 'Kind of Edible -drink', jossa yhdistyvät inkiväärin ja mintun raikas liitto.

Juomatuotteiden lisäksi Bardemissa tarjoillaan myös tapas-annoksia kuten sardiineita tomaattikastikkeessa piparjuurella maustettuna, suolakurkkuja korealaisittain korianterin ja yuzu-hunajan kera tarjottuna tai togarashilla maustettuja paahdettuja maa-artisokkia ja pikkelöityä mustaa retikkaa ”sweet n’ sour.

Tutustu Bardemiin!

YHTEYSTIEDOT:

Puhelin: 050-4659199

hello@bardem.fi

Yliopistonkatu 7, 00100 Helsinki

Jutun kuvat: Locanda Scappi, Alexanderplats & Bardem

Lisää ravintolavinkkejä täältä!

Testaa myös nämä 3 ravintolaa!

Julkaistu 10/2019