3 x Viini sushille

viini sushille

Millainen viini sushille sopisi?

Sushin makumaailma perustuu selkeisiin makuihin, kaloihin ja äyriäisiin yhdistettynä riisin kanssa. Mausteisuutta ja tulisuutta tuovat wasabi ja soijakastike. Toisinaan susheissa käytetään myös erilaisia majoneeseja ja potkua antavia sooseja.

Aasialainen ruoka, ja eritoten kalaa sisältävä aasialainen ruoka kuten sushi, vaatii seurakseen sopivasti ryhdikkään, aromikkaan ja hyvän hapokkuuden omaavan viinin. Jos makumaailmassa on myös hiven potkua, kannattaa viinissä rohkeasti kokeilla myös puolikuivia valkkareita, kuten alla olevia Rieslingejä. Sushin kanssa varma valinta on aina Alkon pirteät ja hedelmäiset valkkarit, alla meidän Viinipostin kolme suositusta!

Osaatko muuten yhdistää viinin ja ruoan? Nopea vilaus tänne, ja taidat viinin ja ruoan yhdistämisen salat!

Suositukset

Black Tower Riesling Gewürztraminer

Black Tower Riesling Gewürztraminer

Puolikuva, kukkaisen hedelmäinen ja hurmaava valkoviini Suomen suosituimmalta saksalaiselta viinitalolta. Viini on omiaan etenkin aasialaisten mausteisten ja tulisten ruokien kanssa!

Saksa 10,99€

Kaunis ja kapinallinen Colombellen 2020 vuosikerta viini, jolla on ainutlaatuinen Street Art Edition 2020 -design etikettinä. Eksoottiset hedelmät, raikas ananas, mango ja valkopersikka korostuvat huumaavassa maussa. Pehmeän hapokas ja hennon mineraalinen viini on omiaan itämaisen ruuan, sushin tai kala-annosten kanssa.

Ranska
Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Raikkaassa, hedelmäisessä ja hennon yrttisessä viinissä on kevyen öljymäinen suutuntuma. Jäännössokeri pyöristää kivasti hapokkuutta, joten kokonaisuus on hienosti tasapainossa. Tyylikkäästi tuntuva jäännössokeri tekee tästä viinistä loistokaverin sushille ja muille aasialaisittain maustetuille herkuille, kuten teriyaki-kanalle tai pad thai -nuudeleille.

Saksa 16,99€