Palkitun Fernand Engelin valikoima hemmottelee Alsacen ystäviä

fernand engel

Biodynaaminen Domaine Fernand Engel on Alsacen luomutuotannon pioneeri. Viime vuonna Alkon valikoimiin saatiin huipputuottajalta uusia, kansainvälisissä ja kotimaisissa kilpailuissa menestyneitä laatuviinejä.

Fernand Engelin perhe

Tutustu perheen tarinaan tarkemmin täältä

Fernand Engel tunnetaan palkitusta kuohuvastaan

Domaine Fernand Engelin Crémant d'Alsace -kuohuviini kuuluu suomalaisten kestosuosikkeihin. Se on myös Viinilehden Vuoden kuohuviini 2018. Viime vuoden aikana Alkon hyllyille ilmestyneet uutuudet osoittavat, että nautinnollinen makumaailma on viinitilan tuotteiden yhteinen ominaisuus. Viinilehden Wine Awards -kilpailussa ja Vuoden viinit -kilpailussa Engel keräsi varsinaisen jättipotin kategoriavoitolla ja kahdella kunniamaininnalla.

Täydellinen viini syntyy rauhassa ja luonnon ehdoilla

Fernand Engelin perhetila sijaitsee Alsacen sydänmailla. Sen yhteensä 63 hehtaarin tiluksiin kuuluu 160 pientä tarhaa, ja jokaisella niistä on oma persoonallinen luonteensa. Monimuotoinen ympäristö ylläpitää tasapainoa ja varmistaa luonnon ja alueen kulttuuriperinnön jatkuvuuden.

Fernand Engel viinitila

Biodynaamiset periaatteet tarhojen hoidossa ja terroirin kunnioittamisesta kumpuava innovatiivisuus on yhdistelmä, joka tuottaa nautittavaa laatua vuosikerta toisensa jälkeen. Viinitilaa luotsaava Xavier Baril sanoo, että luonnonmukainen viljely pakottaa ajattelemaan, mikä on parasta viinille.

– Olemme oppineet kuinka tärkeä elementti on aika. Emme koskaan yritä tuoda viinejä puolivalmiina markkinoille.

Persoonalliset Pinot Noirit nautiskelijoille

Viinintekijänä Baril on väsymätön kokeilija, joka kyllä arvostaa Alsacen perinteitä, mutta ei pidä niitä painolastina. Kokeilunhalusta kertoo muhkea Fernand Engel Pinot Noir, joka sai inspiraationsa italialaisesta amarone-viinityylistä.

Intensiivinen ja täyteläinen Pinot Noir kuuluu viime syksyn kiinnostavimpiin uutuuksiin, kuten myös tyylikkään elegantti Pinot Noir Rosé.

Pinot Noir Rosén makumaailma on raikkaan hedelmäinen – siitä erottuu kirsikan ja karviaisen aromikas yhdistelmä sekä rypäleelle ominainen nahkaisuus ja paahtoleivän vivahteet. Tämä biodynaaminen roseeviini onkin sekä elegantti että eettinen valinta kesäiseen ruokapöytään. Se toimii mainiosti sekä kevyiden salaattien että vaalealihaisten ruokien ja hiillostettujen kalojenkin makuparina.

Pinot Noirista syntyy myös laadukkaita kuplia. Vuoden viinit -kilpailussa kunniamaininnan saaneen ja Viinilehden arvostelussa neljän tähden arvoiseksi noteeratun Cremant d’ Alsace Blanc de Noir Zero Dosagen runsas maku tarjoilee puhdaspiirteistä kypsää hedelmäisyyttä ja mineraalisuutta. Pienet kuplat tuovat suutuntumaan miellyttävän moussen.

Vuoden Luomuviini ja valkoiset valloittajat

Engelin voittoisaan valkoviiniperheeseen kuuluvat Riesling, Sylvaner, Pinot Blanc ja Pinot Gris. Jokainen niistä on tehty huolella ja rakkaudella Alsacen pitkiä viiniperinteitä kunnioittaen. Omistautuva asenne on tuonut mukanaan myös kilpailu- ja arvostelumenestystä.

Fernand Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg on Vuoden valkoinen luomuviini 2021. Kilpailu käytiin 200 luomuviinin kesken, jotka viinimaahantuojat ilmoittivat kilpailuun. Viinit maistettiin sokkona, ja voittajaviineissä tuli korostua viinien autenttisuus. Sitä löytyi runsaan mineraalisesta, kypsän sitruksisesta ja täyteläisestä Grand Cru -luomuviinistä, joka tehdään tarhojen parhaista jalohomeisista rypäleistä.

Kunniamaininnan Vuoden viinit -kilpailussa saanut hätkähdyttävän täyteläinen Pinot Gris Terres Rouges tehdään yli 40-vuotiaiden köynnösten käsin poimituista rypäleistä. Tulos on hedelmäisen hapokas, mausteinen, yrttinen ja suolaisen mineraalinen.

Myös kansainvälisillä areenoilla arvostettu Sylvaner Renaissance on Wine Enthusiastin arvioissa 94 pisteen viini ja todellinen luomuviljelijän taidonnäyte. Sen paahteinen ja tasapainoisen hapokas makuelämys syntyy huolellisen käsityön tuloksena jopa 45-vuotiaista viiniköynnöksistä.

Suositukset

Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg Organic

Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg Organic

Tämä Riesling on kultasijoituksensa arvoinen! Erittäin kypsä ja kuiva, täyteläinen Noble Rot - ainutlaatuinen Grand Cru -laatuluokituksen saanut korkealuokkainen orgaaninen viini, käsinkerätyistä tarhojen parhaista jalohomeisista Riesling-rypäleistä. Runsas mineraalinen ja hedelmäinen, mainio ruokakumppani kaikille meren elävälle.

Viinilehden Vuoden valkoinen luomuviini 2021!

Ranska 24,99€
Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Keskisyvän sitruunankeltainen, tuoksultaan runsas ja kypsän hedelmäinen. Suussa kuiva ja runsaan hapokas, sopivasti kypsiä hedelmiä ja mietoa paahteisuutta. Erinomainen sellaisenaan tai upea pari myös ruoille.

Viinilehden valitsema vuoden kuohuviini 2018.

Ranska 19,89€
Fernand Engel Crémant d'Alsace Blanc de Noir Dosage Zero Organic

Fernand Engel Crémant d'Alsace Blanc de Noir Dosage Zero Organic

Tyylikäs ja elegantti, orgaaninen erittäin kuiva kuohuviini. Raikas ja intensiivinen, hedelmäinen Morello-kirsikan ja vadelman aromikas yhdistelmä. Väriltään vaaleanvalkoinen vaaleanpunaisilla vivahteilla. Herkät, tyylikkäät ja eloisat kuplat. Lisäksi aistittavissa Pinot Noir -rypäleelle tuttua savuisuutta ja paahteisuutta. Kypsä, pitkä, täyteläinen ja hapokas jälkimaku.

Vuoden Viinit 2021 - Kunniamaininta

Ranska 24,99€
Engel Alsace Pinot Gris Terres Rouges Organic

Engel Alsace Pinot Gris Terres Rouges Organic

Oljenkeltaisen viinin tuoksu on runsas ja suutuntumaltaan jopa öljyinen. Viini on maultaan tiivis tarjoillen aprikoosia, kypsää omenaa, mehiläisvahaa sekä suolaista mineraalisuutta. Täyteläistä hedelmäisyyttä ja varsin runsasta alkoholia kannattelevat uljaat hapot tekevät kokonaisuudesta tyylikkään tasapainoisen.

Vuoden Viinit 2021 - Kunniamaininta

Ranska 19,89€