Sininen prosecco Val d’Oca valmistuu Valdobbiadenen rinnetarhoilla

sininen prosecco val d'oca

Hurmaavimmat proseccot syntyvät Valdobbiadenen rinnetarhoilla - sininen prosecco Val d'Oca kuuluu näihin

Viime vuosina raikkaan hedelmäisten ja helposti lähestyttävien prosecco-viinien suosion voi sanoa suorastaan kuohahtaneen valloilleen. Kuluttajien edelleen kasvava ostohalukkuus tuottaa painetta paitsi miljooniin prosecco-pulloihin, myös koko Italian viinibisnekseen. Aidoimmat ja alkuperäisimmät proseccot tulevat edelleen Valdobbiadenen rinteiltä.

Proseccon tuotanto on kasvanut vauhdilla, ja DOC-laatuluokituksen rypälelajikkeisiin liittyviä rajoituksia on samalla varovaisesti höllennetty, jotta kupliva varmasti riittää vastaamaan valtavaa maailmanlaajuista kysyntää. Viinityylin kasvattaessa nopeasti suosiotaan tuottajan mieleen voi hiipiä kiusaus panostaa laadun sijasta määrään, eivätkä uusien tarhojen nuoret köynnökset välttämättä pysty tuottamaan kaikkein hienoimpia makuvivahteita.

Rypäleet

Toki prosecco usein myös mielletään yksinkertaiseksi, helposti juotavaksi ja edulliseksi kuplajuomaksi, joten kuluttaja voi pääosin luottaa ostoksensa laatuun. Mutta, kuten viineissä aina on laita, huiput erottuvat, ja todelliset proseccon ystävät etsivät lasiinsa täytettä mieluiten ympäristövastuullisilta ja viinilleen omistautuneilta tuottajilta. Huippulaatu vaatii asialleen omistautuneen tuottajan, oikean kasvuympäristön ja kiireettömän käymisprosessin. Prosecco on parhaimmillaan vivahteikas ja hyvärakenteinen nautiskeluviini.

Val d’Oca vaalii ympäristöä ja alkuperäisyyttä

Se aidoin ja alkuperäisin prosecco valmistetaan Pohjois-Italian Veneton maakunnassa Glera-viiniköynnöksen rypäleistä. Laatuproseccojen tuottaja Val dOca onkin varma valinta, kun halutaan nauttia niistä ominaisuuksista, jotka alun perin siivittivät proseccon menestystarinaa — viinin hienostuneesta eloisuudesta, sen virkeistä kuplista ja puhtaan hedelmäisestä aromikkuudesta.

Val d’Oca kuuluu Cantina Produttori di Valdobbiadene -osuuskuntaan, joka omistaa yli 1000 hehtaaria tarhoja. Noin puolet tarhoista kuuluu korkeimpaan DOCG-luokkaan. Osuuskunta perustettiin jo vuonna 1952 alkuperäiselle proseccon tuotantoalueelle, joka ainutlaatuisuudessaan on myös Unescon maailmanperintökohde. Kestävään kehitykseen sitoutunut viinitalo kiinnittää erityistä huomiota rypäleiden laatuun. Siksi kaikki, mukaan lukien tasamaalla kasvavat DOC-luokiteltujen viinien rypäleet, kerätään käsin.

Arvostetuimmat — ja samalla ainoat DOCG-laatuluokituksen saaneet alueet —sijaitsevat Trevison liepeillä Valdobbiadenen ja Coneglianon kukkuloilla. Val d'Ocan tyylikkäät ja hienostuneet viinit tuotetaan juuri siellä, Proseccon sydämessä, Valdobbiadenen vehreillä rinnetarhoilla.

sininen prosecco val d'oca tulee valdobbiadene alueelta

Alue on leutoa mannerilmastoa, jolle on tyypillistä kylmät talvet ja kuumat, kuivat ja tuuliset kesät viljelylle sopivine sademäärineen. Niinpä Valdobbiadenen rinteet tarjoavat ihanteelliset olosuhteet Glera-rypäleen viljelyyn ja sen myötä korkealaatuisen proseccon tuotantoon. Monin paikoin tuotanto on niin vaativaa, että työtä voi paikallisten viljelijöiden mukaan pitää suorastaan sankarillisena.

Vaikeus johtuu rinteiden jyrkkyydestä ja rosoisuudesta. Näin on etenkin Valdobbiadene Superioren kasvupaikoilla Cartizze ja Rive -luokitelluilla seuduilla. Kun kaikki tarhojen hoidosta sadonkorjuuseen hoidetaan käsin, se vaatii jopa 800 työtuntia vuodessa hehtaaria kohden, kun tasamaalla selvitään 150–200 tunnilla.

“Sininen prosecco” Blu Millesimato on monien suosikki

Viinitalo on vasta uudistanut juomapakkauksensa, mutta monelle tuttu sininen pullo säilytettiin edelleen Val d'Oca Prosecco Extra Dry Blu Millesimaton tavaramerkkinä. "Sinisenä proseccona" tunnettu viini on kestosuosikki proseccon ystävien ja italialaisia aperitiiveja arvostavien keskuudessa. Sen rypäleet kasvavat Valdobbiadenen ja Asolon rinnetarhoilla, joilta ne kerätään käsin syyskuussa. Luonnollinen käyminen kontrolloidussa lämpötilassa ja huolellinen valmistusprosessi takaavat viinille optimaalisen tasapainoisen rakenteen ja tunnusomaisen, raikkaan päärynäisen ja kukkaisen makumaailman.

Lasissa oljenkeltaisen, kauniisti kuplivan Blu Millesimaton suosio perustuu sen tyylikkään ja tasapainoisen olemuksen lisäksi viinin monikäyttöisyyteen. Se sopii yhtä hyvin tervetuliaismaljaksi, seurustelujuomaksi, aperitiiviksi kuin ruokajuomaksikin, esimerkiksi kala-, kasvis- ja äyriäisruokien keralle. Tämä viini on kuin kotonaan rennoissa illanistujaisissa, mutta ei häpeä paikkaansa hienoimmillakaan illallisilla.

Vanhojen köynnösten eleganssia San Pietro di Barbozzan rinteiltä

Val d'Oca Prosecco Superiore DOCG Brut Rive Di San Pietro Di Bardozza on yksinkertaisesti proseccoa hienoimmillaan. Sen rypäleet kerätään käsin vähintään 40 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä, jotka kasvavat Valdobbiadenen kukkuloiden korkeimmilla rinteillä.

Sadonkorjuun ja hellävaraisen puristuksen jälkeen viini saa käydä viileässä tankissa hitaasti ja luonnollisesti hiivasakan päällä, ja levätä autoklaavissa ennen pullotusta. Tuloksena on maksimaalinen määrä makuvivahteita tuoksun raikkaasta kukkaisuudesta ja sitruunaruohon häivähdyksestä maun harmoniseen hedelmäisyyteen, suolaisiin nuotteihin ja pitkään jälkimakuun.

Rive Di San Pietro loistaa gourmet-ruokien rinnalla ja valloittavana aperitiivina. Se on erinomainen valinta merenelävien ja äyriäisten kanssa tai mereneläviä sisältävien pasta- tai riisiruokien parina.

Suositukset

Val d'Oca Prosecco DOC Extra Dry Blu Millesimato

Val d'Oca Prosecco DOC Extra Dry Blu Millesimato

Val d'Ocan tyylikkäät ja hienostuneet viinit tuotetaan Proseccon sydämessä, upeilla Valdobbiadenen vehreillä rinnetarhoilla. Cantina Produttori di Valdobbiadene omistaa yli 1000 hehtaaria tarhoja, joista puolet on DOCG-luokiteltuja. Alue on kauneudessaan korkeine kukkuloineen ainutlaatuinen Unescon maailmanperintökohde. Viinitalo kiinnittää erityistä huomiota rypäleiden laatuun ja kaikki, mukaan lukien myös tasamaalta tulevien DOC-luokiteltujen viinien, kuten tämän Blun rypäleet, kerätään käsin.

Val d'Ocan historiaa ja sen kiistatonta laatua ilmentävä, pääosin Glera-rypäleestä valmistetun Val d'Oca Prosecco Extra Dry Blu Millesimaton sininen pakkaus on tehnyt siitä kuuluisan ja "Sinisenä prosecconakin" tunnetun viinin Proseccon ystävien ja italialaisia ​​aperitiiveja arvostavien keskuudessa.

Italia 12,98€
Val d'Oca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Rive Di San Pietro Di Bardozza

Val d'Oca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Rive Di San Pietro Di Bardozza

Val d'Ocan tyylikkäät ja hienostuneet viinit tuotetaan Proseccon sydämessä, upeilla Valdobbiadenen vehreillä rinnetarhoilla. Cantina Produttori di Valdobbiadene omistaa yli 1000 hehtaaria tarhoja, joista puolet on DOCG-luokiteltuja. Alue on kauneudessaan korkeine kukkuloineen ainutlaatuinen Unescon maailmanperintökohde. Viinitalo kiinnittää erityistä huomiota rypäleiden laatuun ja kaikki, mukaan lukien myös tasamaalta tulevien DOC-luokiteltujen viinien rypäleet, kerätään käsin.

Tämä hedelmäinen prosecco on valmistettu Glera-rypäleistä, jotka tulevat San Pietro di Barbozzan kylästä Valdobbiadenen sydämestä. Nimi "Rive" viittaa Prosecco Superiose -alueelle ominaisiin jyrkkiin rinteisiin, mikä kertoo proseccon tulevan juuri tietystä yhdestä DOCG-apellaatiosta ilmentäen juuri tämän alueen maaperälle tyypillisiä ominaisuuksia. Jokaisella "Rivella" on eri sielu, ja niiden tehtävänä on varmistaa, että viinin monimuotoisuus tulee selkeästi ja yksiselitteisesti esiin.

Italia 18,99€
Val d'Oca Valdobbiadene Prosecco Superiore  Extra Dry Millesimato

Val d'Oca Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato

Val d'Ocan tyylikkäät ja hienostuneet viinit tuotetaan Proseccon sydämessä, upeilla Valdobbiadenen vehreillä rinnetarhoilla. Cantina Produttori di Valdobbiadene omistaa yli 1000 hehtaaria tarhoja, joista puolet on DOCG-luokiteltuja. Alue on kauneudessaan korkeine kukkuloineen ainutlaatuinen Unescon maailmanperintökohde. Viinitalo kiinnittää erityistä huomiota rypäleiden laatuun ja kaikki, mukaan lukien myös tasamaalta tulevien DOC-luokiteltujen viinien rypäleet, kerätään käsin.

Val d’Oca Millesimato Extra Dry DOCG on yksi menestyneimpiä esimerkkejä "cuvéesta", jossa vuosikymmeniä jatkunut ennätyksellinen ja erehtymätön makuprofiili ja viinintuottajan taito ovat ratkaisevassa asemassa. Työtä, jossa laadukas rypälesekoitus pysyy samanlaisena vuodesta toiseen, voidaan tänä päivänä kutsua "klassikoksi" Prosecco Superiore -tuotantoalueella.

Italia 16,99€