Tuhdit punaviinit lihalle ja kasviksille

tuhti punaviini

Syksyn pimeneviin iltoihin sopii mainosti ihanan täyteläinen ja tuhti punaviini

Olemme poimineet sinulle kaksi testaamisen arvoista viiniä eri hintaluokista, jotka sopivat erinomaisesti syksyn tunnelmallisiin hetkiin.

Punaviini on täydellinen makupari punaiselle lihalle, mutta myös kasvisruoalle. Alla olevat viinit sopivat myös tuhdimpien kasviherkkujen kanssa!

Laita testiin Mari Moilasen syksyinen fileepihvi ja kurpitsapyree tai mehevä sieniragu!

Suositukset

Villa Antinori Rosso

Villa Antinori Rosso

Toscanan upeista maisemista kotoisin oleva täyteläinen Villa Antinori Rosso on monikäyttöinen punaviini ja ehdottomasti hintansa väärti.

Maku on tanniininen, hapankirsikkainen, kypsän karpaloinen ja mausteinen.

Antinorin viinitalo on kiistämättä yksi Italian tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinitaloista. Antinorin viinitalolla on karttunut kokemusta viinin valmistuksesta jo yli kuuden vuosisadan ajan. Toscanan lisäksi viinitalolla on tiloja muualla Italiassa sekä Yhdysvalloissa, Chilessä, Maltalla, Unkarissa ja Romaniassa.

Villa Antinori Rosso muodostaa täydellisen parin kasvispastan kanssa, koska siinä on samaa maanläheistä makua kuin pastan sienissä.

Italia 20,50€
Tommasi Valpolicella

Tommasi Valpolicella

Myös toinen viinisuosituksemme tulee Italiasta. Tämä Pohjois-Italian keskitäyteläinen Tommasi Valpollicella on hyvä yleisviini, joka sopii kasvisruoille ja pastoille.

Maku on keskitanniininen, marjainen, mausteinen ja aavistuksen hapokas. 

Tommasin viinitila sijaitsee Italiassa Veneton alueella, aivan Valpollicella Classico -alueen sydämessä. Viinitila on ollut saman perheen omistuksessa jo yli 100 vuotta.

Viini korostaa hienosti kasvispastan omia aromeita ja on tasavertainen kumppani sille.

Italia 14,79€