Karitsatäytteiset munakoisot ja Coto de Imaz Gran Reserva

viini karitsalle
Ainekset

neljä annosta

gluteeniton, maidoton

4 munakoisoa

Täyte

400 g karitsanjauhelihaa

2 rkl öljyä

1-2 sipulia

munakoisojen sisukset kuutioituna

4-5 valkosipulinkynttä

250 g tomaattimurskaa tai kirsikkatomaatteja

1 tl suolaa

1/8 tl mustapippuria

3/4 tl kanelia

1 dl punaviiniä

1 rkl hunajaa

1 dl silputtua lehtipersiljaa

1 dl silputtua minttua

Pinnalle

kirsikkatomaatteja

neitsytoliiviöljyä

Tiina Rantasen veikeä karitsaresepti vie kielen mennessään! Kurkkaa alta myös viini karitsalle!

  1. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja koverra sisukset kuorista niin, että kuoriin jää kuitenkin hieman reunusta. Hienonna sisukset ja nosta kulhoon odottamaan. Sipaise kuoret öljyllä ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuumenna öljy pannulla. Paahda pannulla munakoisojen sisuksia ja sipuleita 5 minuuttia. Kääntele lopuksi joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta seos syrjään odottamaan. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää joukkoon mausteet, munakoiso-sipuliseos, tomaattimurska ja viini. Anna kastikkeen kiehua ilman kantta 10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon hienonnetut yrtit.
  3. Nosta munakoisot uunista ja täytä jauhelihatäytteellä. Pane pinnalle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja lorauta päälle hyvää oliiviöljyä.
  4. Kypsennä munakoisoja vielä 20 minuuttia tai, kunnes munakoiso tuntuu haarukalla kokeiltaessa kypsältä.

Resepti ja kuvat: Ruoka- ja viinitoimittaja Tiina Rantanen

Käy kurkkaamaassa Tiinan muita herkullisia reseptejä Himahella-blogissa!

Kokeile myös yrttimarinoidun karitsankareen reseptiä ja katso toinen suosittelemamme viini karitsalle!

Suositukset

Coto de Imaz Gran Reserva

Coto de Imaz Gran Reserva

Kehittynyt ja moniuloitteinen Gran Reserva!

Viinilehden Vuoden Punaviini -finalisti 2019 on tyylikäs, täyteläinen ja kypsän tanniininen. Tiileen vivahtava väri kertoo pitkästä tammi- ja pullokypsytyksestä ja moniulotteiset aromit vahvistavat vaikutelman: kirsikoiden ja yrttien lisäksi mukana on kuivattuja marjoja, nahkaa ja tammen paahteisuutta. Suussa täyteläinen, kuiva ja hapokas mutta pehmeä, tanniinit ovat kypsät ja kehittyneet. Parita tämä upeus lammasruokien tai muiden liharuokien kanssa.

Maailmankuulu viinikilpailu Decanter World Wine Awards 2019 palkitsi El Coto de Imaz Gran Reservan 2012 yli 16 500 viinin joukosta 97 pisteellä ja tittelillä ”Best in Show”

Espanja 28,25€
El Coto Crianza

El Coto Crianza

Upea keskitäyteläinen ja pehmeätanniininen Riojan crianza kuuluisalta El Cotolta, joka on Espanjan suosituin Rioja-viinien tuottaja. Helposti lähestyttävä viini, joka sointuu kauniisti yhteen karitsan kanssa. Sopii myös kevyiden juustojen, makkaroiden ja pihvien kumppaniksi.

Espanja 14,66€