Meloni-mozzarella-parmankinkkusalaatti
4 hengelle
1 kypsä cantaloupemeloni
2 kypsää Galia-verkkomelonia
100 g parmankinkkua
½ ruukku basilikaa
450 g minimozzarellapalloja
tummaa balsamicosiirappia
hyvää oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun: rapeaa leipää ja Whispering Angel roseeviiniä
Ruokatoimittaja Mari Moilanen loihti yhdellä maailman parhaista roseeviineistä, Whispering Angelille, raikkaan kesäisen meloni-mozzarella-parmankinkkusalaatin.
Ohjeet
- Leikkaa melonit leveyssuunnassa halki. Poista siemenet lusikalla. Ota meloneista meloniraudalla palloja tai kuutio melonit.
- Revi parmankinkku paloiksi. Kokoa ainekset tarjoiluvatiin tai lautaselle, valuta päälle balsamicosiirappia ja oliiviöljyä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele salaatti basilikanlehdillä.
Lisää herkullisia reseptejä löydät Marin Jotain Maukasta -blogista.
Suositukset
Caves d'Esclans Whispering Angel
Whispering Angel on Sacha Lichinen luoma roseeviini, joka on arvioitu maailman parhaiden rosé-viinien joukkoon. Se on todellinen nykypäivän referenssi Provencen roséelle. Uuden tyylinen pastellin vaalea rosé, joka sopii vaativaankin makuun. Raikas, mineraalinen punaisten marjojen upea kuiva ja pehmeä rosé.