Reseptejä kesäksi
Etsitkö maukkaita reseptejä kesäksi? Kurkkaa nämä 9!
Kesällä on aikaa kokkailla huolella! Grillissä tirisee niin lihaa, kalaa kuin kasvista, kaikki kesäisesti maustettuna. Kerättiin Viinipostin tiimin kanssa yhden sivun alle erilaisia reseptisuosituksia kesäksi.
Psst! Jokaisen reseptin yhteydessä on myös sille sopivat viinisuositukset 😉
Grillatut jättikatkaravut
Testaa kesällä ehdottomasti nämä Mari Moilasen jättikatkaraput chilimajoneesin kera.
Teemu Laurellin ahvennyytit & varhaisperunaa tillipestolla
Ahvennyytti-resepti on ihanan kesäinen ranskalainen päivällinen, jonka voit halutessasi valmistaa joko ulkona grillissä tai uunissa. Sen kyljessä nautitaan tillipestolla marinoituja varhaisperunoita.
Meloni-mozzarella-parmankinkkusalaatti
Ruokatoimittaja Mari Moilanen loihti yhdellä maailman parhaista roseeviineistä, Whispering Angelille, raikkaan kesäisen meloni-mozzarella-parmankinkkusalaatin.
Fenkoli Quiche
Meri-Tuuli Väntsin quichessa maistuu Ranska: on voinen aito quichetaikina, höyrytetty fenkoli joka maustetaan Dijonin sinapilla ja rakuunalla sekä päällä mantelista paistettu crumble. Kokonaisuuden kruunaa ihana roseeviini!
Porsaan ribsit ja murskekurkut
Grillaajan menulle kannattaa lisätä myös porsaan ribsit ja murskekurkut à la Mari Moilanen.
Karitsan kare & grillissä tiristetty chorizo-tomaattimuhennos
Meri-Tuuli Väntsin grillissä tiristetty karitsankare ja chorizo-tomaattimuhennos kannattaa ehdottomasti laittaa testiin tänä kesänä.
Burgerit karamellisoidulla BBQ-sipulilla & paistetuilla kantarelleilla
Nämä burgerit voit valmistaa naudanjauhelihan lisäksi peuranjauhelihasta. Erityisen mehukkaan reseptistä tekee karamellisoitu BBQ-sipuli ja paistetut kantarellit.
Helpot kylmäsavulohiruisnapit
Kylmäsavulohiruisnapit on helppo valmistaa illanistujaisten ja juhlien alkupalatarjoiltavaksi. Alkupaloina toimivat kylmäsavulohiruisnapit valmistuvat nopeasti vain muutamista raaka-aineista.
Maailman paras suklaapavlova
Pavlova onkin monille tuttu kesäinen jälkiruoka, mutta tämä pavlovaresepti saakin oman erikoislisänsä suklaasta. Suklaapavlovan marenkiin sekoitetaan kaakaojauhetta ja suklaahippuja. Koko kakku kruunataan myös ripottelemalla suklaahippuja päälle.