Joulun ihanimmat viinit -tasting @ Helsinki 10.12.2024

Tervetuloa Viinipostin Joulun ihanimmat viinit -tastingiin maistelemaan loppuvuoden herkullisimmat viinit!
Illan aikana tutustumme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella kuuteen viiniin, jotka me Viinipostilla olemme valinneet joulunajan ehdottomiksi suosikeiksi.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Shelterissä.
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Fernand Engel Crémant d'Alsace Blanc de Noir Dosage Zero
La Chablisienne Chablis Le Finage
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore
Graham's Late Bottled Vintage Port
Aika: Tiistai 10.12.2024 klo 17:30
Paikka: Ravintola Shelter (Kanavaranta 7, 00160 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset

Fernand Engel Crémant d'Alsace Blanc de Noir Dosage Zero Organic
Valmistus
Rypäleet tulevat Koillis-Ranskasta, Rorschwihrissa sijaitsevalta Silberbergin viinitarhalta. Hallitsevana maaperänä savi-kalkkikivi. Loivat itä- ja kaakkoissuuntaan laskeutuvat rinteet, suhteellisen kylmällä kasvualueella 350 m korkeudessa lähellä metsää. Kypsytys 5-6 vuotta.
Rypäleet
100 % Pinot Noir
Väri
Vaaleanvalkoinen vaaleanpunaisilla vivahteilla. Herkät, tyylikkäät ja eloisat kuplat.
Tuoksu
Intensiivinen ja raikas. Lupaava Pinot Noir, jossa tuoksuu hedelmäinen Morello-kirsikka ja vadelma. Lisäksi aistittavissa hiivaleivän ja savuisuuden vivahteita.
Maku
Erittäin kuiva, hedelmäinen ja kevyen herukkainen, mineraalinen ja paahteinen. Kypsä, pitkä, täyteläinen ja hapokas jälkimaku.
Ruokasuositus
Aperitiivi, jälkiruoat, vaalea liha, siipikarja, kyyhkynen, äyriäiset.

La Chablisienne Chablis Le Finage 2023
Valmistus
Rypäleet tulevat Chablis'n alueelta. Viinitarhojen keski-ikä: 20 vuotta. Alkoholinen ja malolaktinen käyminen taoahtuu terästankeissa. Viini kehittyy hiivasakkojen päällä 6 kuukautta teräsnakeissa.
Rypäleet
100 % Chardonnay
Väri
Vaalea keltainen
Tuoksu
Sileksi, piikivi, mineraalinen, sitruksinen, kevyt briossi
Maku
Kuiva, hapokas, sitruksinen, valkoherukkainen, omenainen, mineraalinen, yrttinen
Ruokasuositus
Simpukat, osterit, äyriäiset, kala kermaisella kastikkeella, sushit

Cloudy Bay Sauvignon Blanc
Valmistus
100% Sauvignon Blanc The Estate, Motukawa, Widow's Block, Red Shed ja Mustang tarhoilta. Tarhat sijaitsevat Wairaun laaksossa, jossa maaperä ja ilmasto on lajikkeelle suotuisa.
Viini valmistetaan blendaamalla huolella valituista viineistä, joista jokainen on omalta palstaltaan. Suurin osa viineistä käy terästankeissa valikoiduin hiivakannoin. Noin 1,5 % viineistä kävi lämpimämpinä suurissa tammitynnyreissä osin villihiivakannoilla tekstuurin ja moniulotteisuuden saavuttamiseksi. Blendiä varten maistettiin 81 eri viiniä, joista vain 55 päätyi lopulliseen viiniin.
Rypäleet
100 % Sauvignon Blanc
Väri
Haalean kullansävyinen.
Tuoksu
Tuoksu on hieman pidättyväinen ja vähemmän trooppinen kuin aikaisemmat vuosikerrat. Sitrushedelmien, limen lehden, aprikoosin ja appelsiininkukkien aromit aukeavat hiljalleen.
Maku
Intensiivinen ja hienostunut makumaailma, jossa passionhedelmän lisäksi voi maistaa sitrusten, vaaleiden kivihedelmien, limen, punapippurin ja verigreipin aromeja. Jälkimaussa on raikasta vastapuristetun sitruunan tuntua sekä hentoa suolaisuutta. Konsentroitunut ja moniulotteinen kokonaisuus.
Ruokasuositus
Cloudy Bay Sauvignon Blanc sopii upeasti raikkaiden kala- ja äyriäisruokien kanssa. Sopii erinomaisesti parsalle ja ravuille.

Perelada 5 Finques Reserva
Valmistus
Rypäleet ovat kasvaneet viidellä eri DO Empordàn alueella sijaitsevalla viinitarhalla: Garbet, Espolla, Malaveïna, La Garriga ja Pont de Molins. Niiden olosuhteet, maaperä, korkeus sekä etäisyys rannikolta vaihtelevat merkittävästi.
Tarkkaan valitut rypäleet tulevat DO Empordán monimuotoisilta viinitarhoilta. Rypäleet murskataan ja käytetään sekä annetaan maseroitua pitkään terästankeissa. Tämän jälkeen viini kypsytetään 18 kuukauden ajan tammessa, josta 50 % on amerikkalaisia laatu tynnyreitä ja 50 % ranskalaisia Allier -tynnyreitä.
Rypäleet
32% Cabernet Sauvignon, 26% Garnacha Negra, 21% Merlot, 11% Syrah, 7% Samsó, 2% Monastrell, 1% Cabernet Franc
Väri
Syvä kirsikanpunainen
Tuoksu
Hedelmäisen mausteinen, mukana myös paahteisuutta. Kehittyvä ja intensiivinen tuoksu.
Maku
Täyteläinen, tanniininen, tumman marjainen ja kevyesti viikunainen. Raikas hapokkuus, tiivis, ryhdikäs ja harmoninen viini, jossa pitkä silkkinen jälkimaku.
Ruokasuositus
Liha- ja riistaruoat. Voimakkaat juustot.

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore
Valmistus
Sant’Ambrogio della Valpolicella. Valpolicella Classicon alue on kalkkikiveä ja savimaata, kukkuloiden kaakkois- ja lounaisrinteillä 250-300 m korkeudella merenpinnasta. Köynnökset ovat keskimäärin 10-15 vuotiaita.
Viini on valmistettu ripasso -menetelmällä käyttämällä valmis Valpolicella -viini uudelleen Amaronen puristamisesta jäljelle jääneen kuorimäskin kanssa. Tässä prosessissa kuorista irtoaa edelleen runsaasti fenoleita, väriä sekä ennen kaikkea muhkeita aromeja. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään suurissa vanhoissa ranskalaisissa tonneaux -tammitynnyreissä 18-20 kuukautta, minkä jälkeen vielä vähintään 6 kuukautta pulloissaan.
Rypäleet
Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta
Väri
Erittäin syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Kirsikkaa, kypsää luumua, karhunvatukkaa, boysenmarjaa, balsamicoa, paahteista mausteisuutta
Maku
Suussa viini on kuiva, mutta pyöreä ja erittäin täyteläinen. Tiivis, melko konsentroitunut maku, jota tasapainottavat runsas hapokkuus sekä kypsä tanniinisuus, mikä tekee viinistä upean tasapainoisen ja moniulotteisen. Jälkimakua siivittävät mausteiset ja kypsän marjaisat aromit.
Ruokasuositus
Riista, lammas, paistit, padat, kypsät juustot ja runsaat kasvisruoat.

Graham's Late Bottled Vintage Port
Valmistus
Graham's LBV:n rypäleet on kerätty pääasiassa Quinta dos Malvedosin tilalta Pinhãon ja Tuan kaupunkien välissä Dourojoen pohjoisrannalla, sekä Quinta das Lagesin tarhoilta Rio Torton alueelta. Lain mukaan LBV-portviiniä kypsytetään 4-6 vuotta ennen pullotusta . Graham's LBV:n kypsytys tapahtuu suurissa tammisammioissa, ja pullotuksen jälkeen se on valmista nautittavaksi ilman dekantointia tai edelleen pullossa kypsyttämistä.
Rypäleet
Tinta Barocca, Tinta Roriz, Tinto Cao, Touriga Franca, Touriga Nacional
Väri
Syvän rubiininpunainen.
Tuoksu
Voimakkaan hedelmäinen, kukkaisa ja miellyttävän mausteinen.
Maku
Makea, täyteläinen, lämmin ja tiiviin hedelmäinen maku, jossa voi aistia mm. kirsikkaa, karhunvatukkaa ja luumua.
Ruokasuositus
Juustot, varsinkin stilton ja muut laadukkaat sinihomejuustot sekä parmesaani suorastaan janoavat Graham's LBV:n seuraan, samoin suklaa- ja marjajälkiruoat.