Kesäiset viinit -tasting @ Helsinki 28.5.2024
Tervetuloa Viinipostin Kesäiset viinit -tastingiin maistelemaan kesän herkullisimmat viinit!
Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 7 erilaista viiniä, joita suosittelemme tulevaa sesonkia silmällä pitäen.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Nature de Roubié Picpoul de Pinet
La Chablisienne Chablis Le Finage
Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo
Fernand Engel Pinot Noir Elevé en Fût de Chêne
Aika: Tiistai 28.5.2024 klo 17:30
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Nature de Roubié Picpoul de Pinet
Kasvuympäristö
Etelä-Ranska, Languedoc-Roussillon, erityinen Picpoul de Pinet -apellaatio
Rypäleet
100 % Piquepoul
Väri
Vaaleankeltainen vihreillä heijastuksilla
Tuoksu
Sitruksinen, aromaattinen, kypsän ananaksen aromit, kukkainen
Maku
Kuiva, hapokas, raikkaan hedelmäinen ja sitruksinen, kukkainen, eloisan mineraalinen, hennon suolaheinäinen
Ruokasuositus
Täydellinen merenelävien sekä kalaruokien, kuten skagenin, cevichen ja graavilohen parina. Meren antimien suolaisuus sopii erinomaisesti rypäleelle ominaisen hapokkuuden kanssa.
La Chablisienne Chablis Le Finage 2022
Kasvuympäristö
Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuisen luonteen määrää pääasiassa "kimméridgien" -tyyppinen maaperä. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueelle sen mineraalisuuden, hienouden ja vertaansa vailla olevan kristallisen sävyn.
Rypäleet tulevat Chablis'n alueelta. Viinitarhojen keski-ikä: 20 vuotta.
Valmistus
Alkoholinen ja malolaktinen fermentaatio säiliöissä. Kypsyttäminen noin 6 kuukautta hienoilla hiivakannoilla, säiliöissä.
Rypäleet
100% Chardonnay
Väri
Vaalea keltainen
Tuoksu
Sileksi, piikivi, mineraalinen, sitruksinen, kevyt briossi
Maku
Simpukat, osterit, äyriäiset, kala kermaisella kastikkeella, sushit
Ruokasuositus
Simpukat, osterit, äyriäiset, kala kermaisella kastikkeella, sushit
Caves d'Esclans Whispering Angel
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat sekä Châteaun omilta tarhoilta että sopimusviljelijöiltä La Motte en Provencen alueelta.
Valmistus
Sadonkorjuu tapahtuu käsin ja rajoittuu aamupäivään ennen kuin tulee liian kuuma. Rypäleet lajitellaan, rangat poistetaan ja puristetaan hellästi 7-8°C lämpötilassa. Viini käy teräksessä ja hiivasakka sekoitetaan (Batonnage) kahdesti viikossa.
Rypäleet
Grenache Noir, Cinsault, Vermentino
Väri
Pastellin vaaleanpunainen
Tuoksu
Tuoksu on kukkea, punamarjainen ja raikas.
Maku
Viini on kuiva, kohtalaisen hapokas mutta suutuntumaltaan miellyttävä ja pehmeä. Maussa hienostuneet marjan aromit yhdistyvät raikkaaseen mineraalisuuteen.
Ruokasuositus
Whispering Angel sopii monipuolisesti erilaisille ruuille. Esimerkiksi välimerelliset annokset ja charcuterie sopii täydellisesti. Viini kestää hyvin mausteita sekä yrttejä.
Fernand Engel Pinot Noir Elevé en Fût de Chêne Organic
Kasvuympäristö
Koillis-Ranska noin 15 km Colmarista pohjoiseen, Orschwillerin alue, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa. Viinitarhat itään ja koilliseen suuntaavilla rinteillä, kalkkipitoisessa maaperässä, jossa on 15-20 % graniittikiviä. Hiekka-savinen pohjamaa.
Valmistus
Käsinkorjuu, puristus kokonaisin rypäletertuin, kylmäkäsittely 8-10°C, malolaktinen fermentointi 18-20°C, kypsytys noin 6-8 kuukautta.
Rypäleet
100% Pinot Noir
Väri
Intensiivinen, tumma graniitinpunainen, suklainen.
Tuoksu
Erittäin viehättävä intensiivinen ja huumaava tuoksu, joka osoittaa viinin kypsyyttä. Aistittavissa tyylikästä ja hillittyä puuta, kirsikkahilloa, pähkinää sekä ripaus nahkaa.
Maku
Mehevä ja hilloinen. Paksu, täyteläinen, notkea ja samettinen, pehmeä ja elegantin tanniininen pitkä jälkimaku. Kokonaisuudessa raikasta kirsikkahilloa ja kirsikkalikööriä ja ripaus nahkaa.
Ruokasuositus
Vahvojen liharuokien ja riistan esim. Bordelaise-pihvin, villisikafileiden kaveriksi. Sopii myös vahvojen juustojen kera (esim. Munster, Roquefort, Maroilles).
Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo
Kasvuympäristö
Savinen maaperä, Abruzzo
Valmistus
Käyminen kontrolloidussa lämpötilassa terässäiliöissä. Kypsytys tammessa neljän kuukauden ajan ja pullossa kolme kuukautta ennen markkinoille pääsyä. Ikääntyy hienosti vähintään kolme vuotta.
Rypäleet
100 % Montepulciano
Väri
Intensiivinen rubiininpunainen violetein sävyin
Tuoksu
Tuoksussa on tummaa marjaa, kuten karhunvatukkaa ja kirsikkaa, kevyttä mausteisuutta sekä aavistus tammesta tulevaa vaniljaa.
Maku
Pyöreä, keskitäyteläinen, hedelmäinen ja tummien hedelmien sävyttämä, maanläheinen ja pehmeän mokkainen
Ruokasuositus
Kesäiset grilliruoat, lasagne, lammasragu tai grillattu lammas
McManis Petite Sirah
Valmistus
Rypäleet poimittiin syys- ja lokakuussa 2022. Rypäleiden kuoria fermentoitiin 6-9 päivää, jonka jälkeen viini viimeisteltiin ruostumattomissa terästankeissa. Viiniä on ikäännytetty uusissa sekä käytetyissä Ranskan ja Amerikan tammitynnyreissä 7 kuukautta.
Rypäleet
75.8% Petite Sirah, 17.1% Tannat, 7.1% Teroldego
Väri
Intensiivinen violetti
Tuoksu
Tuoksussa on mustaherukan ja boysenmarjan täyteläisiä aromeja. Tuoksussa on myös vivahteita toffeesta, sekä suklaisesta tammesta.
Maku
Viini on hyvin hienostunut, täynnä mustikan ja karhunvatukan kypsiä makuja. Viini on täyteläinen, ja siinä on pehmeää ja kermaista mokan tuntua.
Ruokasuositus
Kesäiseen grillailuun tai suomalaisittain poronkäristyksen, lihapullien tai leipäjuuston kera. Viini sopii mainiosti tuhtien ruokien seuraksi.
Chandon Garden Spritz
Kasvuympäristö
Rypäleet kasvavat 1000-1650 metrin korkeudessa Mendozassa. Tällä korkeudella ilmasto on sopiva ja rypäleet kehittyvät tasapainoisesti. Rypäleet poimitaan käsin ja näin varmistetaan niiden laatu. Katkeroon käytetyt vastuullisesti tuotetut appelsiinit kasvavat koillis-Argentiinassa Entre Riosissa. Mausteet ja yrtit tulevat niille parhaiten soveltuvilta alueilta ympäri maailmaa.
Valmistus
Kuohuviini valmistetaan Charmat-menetelmällä. Viinit kehittyvät hiivasakkojen päällä kuusi kuukautta ennen kuin ne sekoitetaan salaisella reseptillä valmistettuun katkeroon. Sekoittamisen jälkeen blendi harmonisoituu 3 kuukautta, ennen kuin se on valmista nautittavaksi.
Chandon Garden Spritz ei sisällä maku- tai väriaineita!
Rypäleet
Chardonnay, Pinot Noir, Sémillon
Väri
Garden Spritz on väriltään vaalean punertava, jossa oranssin sävyjä.
Tuoksu
Tuoksu on erittäin aromaattinen ja siinä hurmaa appelsiini, mausteet ja yrtit.
Maku
Maku on raikkaan hedelmäinen ja miellyttävän bitterinen. Maku jäljittelee tuoksua ja siinä tuntuu selvästi appelsiinit sekä erilaiset mausteet ja yrtit, joista katkero on valmistettu.
Tarjoilusuositus
Lisää isoon lasiin runsaasti jäitä ja kuivattu tai tuore appelsiiniviipale. Spritz on valmis juotavaksi!