Kesän herkullisin viinitasting @ Helsinki 17.6.2025

star
Kesän herkullisin viinitasting @ Helsinki 17.6.2025

Tervetuloa Viinipostin kesän herkullisimpaan viinitastingiin maistelemaan kesäkauden parhaimmat viinit. Näillä valkkareilla ja punkuilla taklaat kaikki tulevat kesäriennot 😉

Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 3 valkoviiniä ja 3 punaviiniä, joita suosittelemme kesän erinäisiin grillibileiseen, laiturinnokan hengailuihin ja ihan vain niihin omiin nautiskeluhetkiin.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Villa Antinori Bianco

Zenato Lugana

Plan B Riesling KULTAA (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Uuden maailman valkoviinit, hinta 15-20 euroa)

Terre del Barolo Nebbiolo KULTAA JA VUODEN LUOMUVIINI 2025 -TITTELI (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Luomupunaviinit, hinta 15 euroa tai yli)

McManis Zinfandel

Perelada 5 Finques KULTAA  JA VUODEN PUNAVIINI 2025 -TITTELI (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Euroopan punaviinit, hinta 15-20 euroa)

Aika: Tiistai 17.6.2025 klo 17:30 (kesto noin 1,5 h)

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

Muuta:

  • Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle
  • Tilaisuus järjestetään suomeksi
  • Tilaisuudessa tullaan kuvaamaan

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Villa Antinori Bianco

Villa Antinori Bianco

Valmistus

Viini on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa puhtaan hedelmäisyyden säilyttämiseksi. Viinikäyminen 18 lämpöasteessa, jonka jälkeen viiniä myös säilytettiin terästankeissa.

Rypäleet

Pinot Grigio, Rhine Riesling, Malvasia Toscani, Pinot Bianco, Trebbiano

Väri

Kuulaan keltainen.

Tuoksu

Valkoista kukkaa, pehmeää persikkaa, raikasta ananasta.

Maku

Hedelmiä, kukkia ja tyylikästä mineraalisuutta.

Ruokasuositus

Seurusteluun tai aperitiiviksi. Vähärasvainen kala ja äyriäiset.

Italia 14,98€
Zenato Lugana San Benedetto

Zenato Lugana San Benedetto

Valmistus

Rypäleet tulevat alueelta, joka ulottuu Gardajärven etelärannalta Peschieraan ja Desenzanoon. Rypäleet poimitaan käsin. Hellävarainen puristus ja käyminen 16–18 °C:ssa terästankeissa. Kypsytys 4–5 kuukauden ajan terästankeissa, minkä jälkeen 2–3 kuukauden pullokypsytys ennen myyntiä.

Rypäleet

100 % Trebbiano di Lugana

Väri

Vaaleankeltainen, vihertävin ja kultaisin vivahtein

Tuoksu

Hieno, miellyttävän runsas kypsän hedelmäinen tuoksu, aistittavana omenaa, sitrushedelmiä, hunajamelonia ja kukkaisuutta.

Maku

Keskitäyteläinen ja kuiva. Raikkaan mineraalinen, hennon hunajainen, sitrushedelmien aromien sävyttämä. Lavea ja lempeä jälkimaku, jossa aavistus pähkinää.

Ruokasuositus

Paistetut runsaat kalaruoat, esimerkiksi lohi ja nieriä. Runsaat pastat, vaalea liha, parsa ja maa-artisokkakeitto.

Italia 18,98€
Plan B Off Dry Riesling

Plan B Off Dry Riesling

Valmistus

Riesling-rypäleet poimittiin yön viileydessä sokeripitoisuuden saavutettua 10 Baumea ja hapokkuuden ollessa vielä korkea. Ainoastaan rypäleistä vapaasti valunut mehu käytettiin viilennettävissä terästankeissa raikkaan hedelmäisyyden vaalimiseksi ja lopputulos viimeisteltiin saksalaiseen tyyliin rypäleiden omalla sokeripitoisella mehulla tehden kokonaisuudesta samalla lempeän että raikkaan.

Rypäleet

100 % Riesling

Väri

Keskisyvä vihertävänkeltainen

Tuoksu

Omenavaha, lime, punaisen omenan kuori, aprikoosi ja papaija.

Maku

Maku toistaa tuoksun lempeän hedelmäiset aromit. Vaikka virallisesti viini sijoittuu puolimakeaan kategoriaan luonnollisesta jäännössokerimäärästään johtuen, fiilis on enemmänkin puolikuiva korkean sitruksisen hapokkuuden tukiessa viinin pirteyttä.

Ruokasuositus

Keskitäyteläinen kokonaisuus on mitä mainioin kumppani mausteisille sekä runsaan suolaisille mauille, esimerkiksi Thaimaalaiselle vihreälle currylle, tulisille katkaravuille tai calamareille, nachoille ja guacamolelle, mutta sopii myös hemmotteluun ihan sellaisenaan.

Muuta

KULTAA (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Uuden maailman valkoviinit, hinta 15-20 euroa)

Australia 16,49€
Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico

Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico

Valmistus

Rypäleet ovat peräisin La Morran, Verdunon ja Roddin alueilta luomu tarhoilta. Kalkkikivipitoinen maaperä savipohjalla. Rypäleet kerätään käsin ja tarkoin valikoiden. Viini kävi läpi malolaktisen käymisen ja  kypsyi 12 kuukautta tammitynnyreissä.

Rypäleet

100% Nebbiolo

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Tuoksu on kehittynyt ja siitä voi havaita hapankirsikkaa, kypsää karpaloa, seetripuun ja yrttien aromeja.

Maku

Viini on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, maku seuraa tyylikkäästi tuoksun hedelmäisiä aromeja. Jälkimaku on hennon marjaisia ja paahteisen nahkainen.

Ruokasuositus

Pastaruoat (liha ja sieni erityisesti), vaalea liha, punainen liha, riista, keskitäyteläiset juustot.

Muuta

KULTAA JA VUODEN LUOMUVIINI 2025 -TITTELI (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Luomupunaviinit, hinta 15 euroa tai yli)

Italia 18,98€
McManis Zinfandel

McManis Zinfandel

Valmistus

Rypäleet ovat peräisin talon omilta Lodin viinitarhoilta. Zinfandelin rypäleet poimittiin syyskuussa. Kuoria fermentoitiin 7-9 päivää, jonka jälkeen viini viimeisteltiin ruostumattomissa terästankeissa. Viini ikääntyi 4-6 kuukautta uusissa ja käytetyissä ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä.

Rypäleet

76% Zinfandel, 18% Teroldego, 6% Petite Sirah

Väri

Tummanvioletti

Tuoksu

Runsaassa aromissa on kypsiä punaviinimarjoja, mansikkaa, karamellisoitunutta sokeria ja paahdettua tammea.

Maku

Täyteläisessä viinissä on mehevää punaista hedelmää, sen tanniinit ovat pehmeät ja samettiset.

Ruokasuositus

Testaa viini burgereiden kanssa.

Muuta

KULTAA JA VUODEN LUOMUVIINI 2025 -TITTELI (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Luomupunaviinit, hinta 15 euroa tai yli)

USA 16,01€
Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Finques Reserva

Valmistus

Rypäleet ovat kasvaneet viidellä eri DO Empordàn alueella sijaitsevalla viinitarhalla: Garbet, Espolla, Malaveïna, La Garriga ja Pont de Molins. Niiden olosuhteet, maaperä, korkeus sekä etäisyys rannikolta vaihtelevat merkittävästi.

Tarkkaan valitut rypäleet tulevat DO Empordán monimuotoisilta viinitarhoilta. Rypäleet murskataan ja käytetään sekä annetaan maseroitua pitkään terästankeissa. Tämän jälkeen viini kypsytetään 18 kuukauden ajan tammessa, josta 50 % on amerikkalaisia laatu tynnyreitä ja 50 % ranskalaisia Allier -tynnyreitä.

Rypäleet

32% Cabernet Sauvignon, 26% Garnacha Negra, 21% Merlot, 11% Syrah, 7% Samsó, 2% Monastrell, 1% Cabernet Franc

Väri

Syvä kirsikanpunainen

Tuoksu

Hedelmäisen mausteinen, mukana myös paahteisuutta. Kehittyvä ja intensiivinen tuoksu.

Maku

Täyteläinen, tanniininen, tummamarjainen ja kevyesti viikunainen. Raikas hapokkuus, tiivis, ryhdikäs ja harmoninen viini, jossa pitkä silkkinen jälkimaku.

Ruokasuositus

Liha- ja riistaruoat. Voimakkaat juustot.

Muuta

KULTAA  JA VUODEN PUNAVIINI 2025 -TITTELI (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Euroopan punaviinit, hinta 15-20 euroa)

Espanja 18,98€