Kesän herkullisin viinitasting @ Helsinki 17.6.2025

Tervetuloa Viinipostin kesän herkullisimpaan viinitastingiin maistelemaan kesäkauden parhaimmat viinit. Näillä valkkareilla ja punkuilla taklaat kaikki tulevat kesäriennot 😉
Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 3 valkoviiniä ja 3 punaviiniä, joita suosittelemme kesän erinäisiin grillibileiseen, laiturinnokan hengailuihin ja ihan vain niihin omiin nautiskeluhetkiin.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Plan B Riesling KULTAA (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Uuden maailman valkoviinit, hinta 15-20 euroa)
Terre del Barolo Nebbiolo KULTAA JA VUODEN LUOMUVIINI 2025 -TITTELI (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Luomupunaviinit, hinta 15 euroa tai yli)
Perelada 5 Finques KULTAA JA VUODEN PUNAVIINI 2025 -TITTELI (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Euroopan punaviinit, hinta 15-20 euroa)
Aika: Tiistai 17.6.2025 klo 17:30 (kesto noin 1,5 h)
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta:
- Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle
- Tilaisuus järjestetään suomeksi
- Tilaisuudessa tullaan kuvaamaan
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset

Villa Antinori Bianco
Valmistus
Viini on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa puhtaan hedelmäisyyden säilyttämiseksi. Viinikäyminen 18 lämpöasteessa, jonka jälkeen viiniä myös säilytettiin terästankeissa.
Rypäleet
Pinot Grigio, Rhine Riesling, Malvasia Toscani, Pinot Bianco, Trebbiano
Väri
Kuulaan keltainen.
Tuoksu
Valkoista kukkaa, pehmeää persikkaa, raikasta ananasta.
Maku
Hedelmiä, kukkia ja tyylikästä mineraalisuutta.
Ruokasuositus
Seurusteluun tai aperitiiviksi. Vähärasvainen kala ja äyriäiset.

Zenato Lugana San Benedetto
Valmistus
Rypäleet tulevat alueelta, joka ulottuu Gardajärven etelärannalta Peschieraan ja Desenzanoon. Rypäleet poimitaan käsin. Hellävarainen puristus ja käyminen 16–18 °C:ssa terästankeissa. Kypsytys 4–5 kuukauden ajan terästankeissa, minkä jälkeen 2–3 kuukauden pullokypsytys ennen myyntiä.
Rypäleet
100 % Trebbiano di Lugana
Väri
Vaaleankeltainen, vihertävin ja kultaisin vivahtein
Tuoksu
Hieno, miellyttävän runsas kypsän hedelmäinen tuoksu, aistittavana omenaa, sitrushedelmiä, hunajamelonia ja kukkaisuutta.
Maku
Keskitäyteläinen ja kuiva. Raikkaan mineraalinen, hennon hunajainen, sitrushedelmien aromien sävyttämä. Lavea ja lempeä jälkimaku, jossa aavistus pähkinää.
Ruokasuositus
Paistetut runsaat kalaruoat, esimerkiksi lohi ja nieriä. Runsaat pastat, vaalea liha, parsa ja maa-artisokkakeitto.

Plan B Off Dry Riesling
Valmistus
Riesling-rypäleet poimittiin yön viileydessä sokeripitoisuuden saavutettua 10 Baumea ja hapokkuuden ollessa vielä korkea. Ainoastaan rypäleistä vapaasti valunut mehu käytettiin viilennettävissä terästankeissa raikkaan hedelmäisyyden vaalimiseksi ja lopputulos viimeisteltiin saksalaiseen tyyliin rypäleiden omalla sokeripitoisella mehulla tehden kokonaisuudesta samalla lempeän että raikkaan.
Rypäleet
100 % Riesling
Väri
Keskisyvä vihertävänkeltainen
Tuoksu
Omenavaha, lime, punaisen omenan kuori, aprikoosi ja papaija.
Maku
Maku toistaa tuoksun lempeän hedelmäiset aromit. Vaikka virallisesti viini sijoittuu puolimakeaan kategoriaan luonnollisesta jäännössokerimäärästään johtuen, fiilis on enemmänkin puolikuiva korkean sitruksisen hapokkuuden tukiessa viinin pirteyttä.
Ruokasuositus
Keskitäyteläinen kokonaisuus on mitä mainioin kumppani mausteisille sekä runsaan suolaisille mauille, esimerkiksi Thaimaalaiselle vihreälle currylle, tulisille katkaravuille tai calamareille, nachoille ja guacamolelle, mutta sopii myös hemmotteluun ihan sellaisenaan.
Muuta
KULTAA (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Uuden maailman valkoviinit, hinta 15-20 euroa)

Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico
Valmistus
Rypäleet ovat peräisin La Morran, Verdunon ja Roddin alueilta luomu tarhoilta. Kalkkikivipitoinen maaperä savipohjalla. Rypäleet kerätään käsin ja tarkoin valikoiden. Viini kävi läpi malolaktisen käymisen ja kypsyi 12 kuukautta tammitynnyreissä.
Rypäleet
100% Nebbiolo
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Tuoksu on kehittynyt ja siitä voi havaita hapankirsikkaa, kypsää karpaloa, seetripuun ja yrttien aromeja.
Maku
Viini on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, maku seuraa tyylikkäästi tuoksun hedelmäisiä aromeja. Jälkimaku on hennon marjaisia ja paahteisen nahkainen.
Ruokasuositus
Pastaruoat (liha ja sieni erityisesti), vaalea liha, punainen liha, riista, keskitäyteläiset juustot.
Muuta
KULTAA JA VUODEN LUOMUVIINI 2025 -TITTELI (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Luomupunaviinit, hinta 15 euroa tai yli)

McManis Zinfandel
Valmistus
Rypäleet ovat peräisin talon omilta Lodin viinitarhoilta. Zinfandelin rypäleet poimittiin syyskuussa. Kuoria fermentoitiin 7-9 päivää, jonka jälkeen viini viimeisteltiin ruostumattomissa terästankeissa. Viini ikääntyi 4-6 kuukautta uusissa ja käytetyissä ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
Rypäleet
76% Zinfandel, 18% Teroldego, 6% Petite Sirah
Väri
Tummanvioletti
Tuoksu
Runsaassa aromissa on kypsiä punaviinimarjoja, mansikkaa, karamellisoitunutta sokeria ja paahdettua tammea.
Maku
Täyteläisessä viinissä on mehevää punaista hedelmää, sen tanniinit ovat pehmeät ja samettiset.
Ruokasuositus
Testaa viini burgereiden kanssa.
Muuta
KULTAA JA VUODEN LUOMUVIINI 2025 -TITTELI (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Luomupunaviinit, hinta 15 euroa tai yli)

Perelada 5 Finques Reserva
Valmistus
Rypäleet ovat kasvaneet viidellä eri DO Empordàn alueella sijaitsevalla viinitarhalla: Garbet, Espolla, Malaveïna, La Garriga ja Pont de Molins. Niiden olosuhteet, maaperä, korkeus sekä etäisyys rannikolta vaihtelevat merkittävästi.
Tarkkaan valitut rypäleet tulevat DO Empordán monimuotoisilta viinitarhoilta. Rypäleet murskataan ja käytetään sekä annetaan maseroitua pitkään terästankeissa. Tämän jälkeen viini kypsytetään 18 kuukauden ajan tammessa, josta 50 % on amerikkalaisia laatu tynnyreitä ja 50 % ranskalaisia Allier -tynnyreitä.
Rypäleet
32% Cabernet Sauvignon, 26% Garnacha Negra, 21% Merlot, 11% Syrah, 7% Samsó, 2% Monastrell, 1% Cabernet Franc
Väri
Syvä kirsikanpunainen
Tuoksu
Hedelmäisen mausteinen, mukana myös paahteisuutta. Kehittyvä ja intensiivinen tuoksu.
Maku
Täyteläinen, tanniininen, tummamarjainen ja kevyesti viikunainen. Raikas hapokkuus, tiivis, ryhdikäs ja harmoninen viini, jossa pitkä silkkinen jälkimaku.
Ruokasuositus
Liha- ja riistaruoat. Voimakkaat juustot.
Muuta
KULTAA JA VUODEN PUNAVIINI 2025 -TITTELI (Vuoden Viinit 2025; Sarja: Euroopan punaviinit, hinta 15-20 euroa)