Kevään kuplivin tasting @ Helsinki 24.4.2024
Tervetuloa Viinipostin kevään kuplivimpaan tastingiin maistelemaan juhlakauden herkullisimmat kuohuviinit ja samppanjat.
Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 6 erilaista kuplivaa, joita suosittelemme tänä keväänä ja kesänä erinäisiin juhlallisuuksiin tai miksei vain sellaisenaan!
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Mont-Ferrant Blanc de Blancs Cava Brut Nature
Moët & Chandon Rosé Impérial Champagne Brut
Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut
Villa Conchi Imperial Cava Extra Brut
J. Charpentier Millésime Champagne Brut
Aika: Keskiviikko 24.4.2024 klo 17:30
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Organic Cava Nature
Valmistus
Kypsynyt 18 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä (joista 20 % uusia)
Rypäleet
Chardonnay, Macabeu, Xarel.lo, Parellada
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Cava tuoksuu sitruksiselta, puunkuorelta ja kuivatuilta yrteiltä kuten rosmariinilta ja timjamilta.
Maku
Tasapainoinen cava, jonka hedelmäiset aromit takaavat raikkaan, mutta paahteisin aromimaailman.
Ruokasuositus
Täydellinen pari espanjalaisille tapaksille (ilmakuivattu kinkku), kalaruoille sekä kevyille alkupaloille – ja tietenkin myös vain sellaisenaan nautiskeluun!
Villa Conchi Impérial Reserva Extra Brut
Kasvuympäristö
Montserrat -vuorten suojassa sijaitsevien viinitarhojen korkeus sekä öiden viileys auttavat rypäleiden miellyttävän hapokkuuden säilyttämisessä ja talon viinit ovatkin tyyliltään raikkaita ja tasapainoisia.
Valmistus
Yön viileydessä valikoiden kerätyt rypäleet kuljetettiin viinimöön, jossa ne viilennetään 10°C:een ennenaikaisen käymisen ehkäisemiseksi. Hellän puristuksen jälkeen jokainen lajike käytetään erikseen tasaisessa 16°C lämpötilassa, jonka jälkeen kellarimestarin reseptin mukainen sekoitus pullotetaan sokereita ja hiivaa sisältävän toisen käymisen käynnistävän rypälemehun kanssa. Imperial Cavan on annettu kypsyä pulloissaan hiivasakkansa päällä 20 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitusta, minkä jälkeen seuraa hienoinen, vain muutaman gramman dosage eli pehmentävä sokerilisäys.
Rypäleet
Xarel-lo, Parellada, Macabeo, Chardonnay
Väri
Keskisyvä ja oljenkeltaiseen taittuva väri.
Tuoksu
Intensiivinen, raikas ja kypsä tuoksu, jossa omenaa, keltaista luumua, kamomillan kukkia ja aprikoosia säestää raikas greippimäisyys sekä pitkästä pullokypsytyksestä kielivät briossi ja voilla sivelty paahtoleipä.
Maku
Suussa erittäin kuiva ja raikas, mousseltaan pehmeä, mutta eloisa, keskitäyteläinen kokonaisuus on tiivis ja moniulotteinen. Maku toistaa tuoksun aromit, ja pitkässä jälkimaussa tuntuu raikastavaa mineraalisuutta.
Ruokasuositus
Tyylikäs juhlamaljana ja aperitiivina, mutta pärjää raikkaan hapokkuutensa ja intensiivisyytensä ansiosta myös esimerkiksi friteerattujen äyriäisten, suolaisten tapaksien ja paistetun kalafileen rinnalla.
Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic
Kasvuympäristö
Rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä kalkkia ja graniittia sisältäviltä hiekkaisen savisilta tarhoilta, jotka valmistavat runsaan hapokkaita rypäleitä.
Valmistus
Normaalisti Alcasessa poimitaan cremantiin päätyvät rypäleet jo 11%:n alkoholipotentiaalissa, Engelin chardonnayt poimitaan vasta 12,5%:ssa. Viini käytetään 11-prosenttiseksi ja kun se keväällä pullotetaan, rypäleiden omat jäännössokerit saavat aikaan kuplakäymisen luoden viiniin kermaisen moussen.
Rypäleet
100% Chardonnay
Väri
Sitruunankeltainen
Tuoksu
Keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä
Maku
Suussa kuiva ja runsaan hapokas, keltaluumuinen
Ruokasuositus
Grillatut ja paistetut kalat, juustokuorrutteiset kasvispiirakat ja runsaat kala- tai kanasalaatit
Calvet Célébration Rosé
Valmistus
Cinsault, Grenache Noir ja Muscat -rypäleiden blendi tarjoilee runsasta aromimaailmaa sekä heleän vaaleanpunaisen värin lyhyen kuorikontaktin kautta. Viinit on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa nuorekkaan hedelmäisten aromien vaalimiseksi, ja kuplat on saatu aikaan Charmat-metodin avulla painetta kestävissä terästankeissa.
Rypäleet
Cinsault, Grenache Noir ja Muscat
Väri
Vaalea lohenpunainen
Tuoksu
Metsämansikka, raparperi, karviaismarja, punainen nallekarkki
Maku
Kuiva, raikkaan hapokas, mousse kuohahtaa aluksi reippaasti, mutta tasaantuu pian lempeäksi - helposti lähestyttävä, suunmyötäinen
Ruokasuositus
Parhaimmillaan sellaisenaan esimerkiksi retken kohottajana tai kevyiden pikkusuolaisten kanssa
J. Charpentier Millésime 2018
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat talon omilta tarhoilta Marnen laaksosta Châtillon sur Marne, Le Breuil, Binson-Orquigny, Mareil le Port sekä Verneuil kylien alueilta.
Rypäleet
Pinot Noir 39%, Pinot Meunier 33%, Chardonnay 28%
Väri
Vaalean kullankeltainen
Tuoksu
Mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, paahteinen
Maku
Erittäin kuiva, kypsän hedelmäinen, paahteinen, hennon mausteinen, mineraalinen. Hienostuneet, pienet kuplat.
Ruokasuositus
Juhlavan hetken aperitiivi, osterit, kampasimpukat, äyriäiset.
Moët & Chandon Rosé Impérial
Valmistus
Moët & Chandon Rosé on Pinot Noirin, Meunierin ja Chardonnayn sekoitus. Kauniin värinsä ja intensiivisyytensä se saa Pinot Noirista ja Meunierista valmistetusta punaviinistä, jota on 20% blendistä. Talon tyylille ominaisesti Rosé Impérial on raikas ja hedelmäinen. Samettisen suutuntuman takana on 21 kuukauden kellarikypsytys hiivasakkojen päällä. Reserviviinit tuovat täyteläisyyttä ja eleganssia.
Rypäleet
Pinot Noir 40-50%, Meunier 30-40%, Chardonnay 10-20%
Väri
Vaaleanpunainen meripihkan vivahteilla.
Tuoksu
Tuoksu on raikkaan punamarjainen, siinä on metsämansikkaa, vadelmaa ja kirsikkaa. Tuoksussa on myös pippurista mausteisuutta sekä ruusuista kukkeutta.
Maku
Maultaan tämä rosé on intensiivinen ja hedelmäinen, punaiset marjat dominoivat paletilla ja mehukkuutta tuo herkullinen persikan maku. Jälkimaussa aavistus mentholin raikkautta.