Kevään kuplivin tasting @ Helsinki 24.4.2024

star
kuohuviinitasting

Tervetuloa Viinipostin kevään kuplivimpaan tastingiin maistelemaan juhlakauden herkullisimmat kuohuviinit ja samppanjat.

Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 6 erilaista kuplivaa, joita suosittelemme tänä keväänä ja kesänä erinäisiin juhlallisuuksiin tai miksei vain sellaisenaan!

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Mont-Ferrant Blanc de Blancs Cava Brut Nature

Moët & Chandon Rosé Impérial Champagne Brut

Calvet Célébration Rosé Brut

Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut

Villa Conchi Imperial Cava Extra Brut

J. Charpentier Millésime Champagne Brut

Aika: Keskiviikko 24.4.2024 klo 17:30

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Organic Cava Nature

Mont-Ferrant La Senyora Blanc de Blancs Organic Cava Nature

Valmistus

Kypsynyt 18 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä (joista 20 % uusia)

Rypäleet

Chardonnay, Macabeu, Xarel.lo, Parellada

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Cava tuoksuu sitruksiselta, puunkuorelta ja kuivatuilta yrteiltä kuten rosmariinilta ja timjamilta.

Maku

Tasapainoinen cava, jonka hedelmäiset aromit takaavat raikkaan, mutta paahteisin aromimaailman.

Ruokasuositus

Täydellinen pari espanjalaisille tapaksille (ilmakuivattu kinkku), kalaruoille sekä kevyille alkupaloille – ja tietenkin myös vain sellaisenaan nautiskeluun!

Espanja, DO Cava 13,99€
Villa Conchi Impérial Reserva Extra Brut

Villa Conchi Impérial Reserva Extra Brut

Kasvuympäristö

Montserrat -vuorten suojassa sijaitsevien viinitarhojen korkeus sekä öiden viileys auttavat rypäleiden miellyttävän hapokkuuden säilyttämisessä ja talon viinit ovatkin tyyliltään raikkaita ja tasapainoisia.

Valmistus

Yön viileydessä valikoiden kerätyt rypäleet kuljetettiin viinimöön, jossa ne viilennetään 10°C:een ennenaikaisen käymisen ehkäisemiseksi. Hellän puristuksen jälkeen jokainen lajike käytetään erikseen tasaisessa 16°C lämpötilassa, jonka jälkeen kellarimestarin reseptin mukainen sekoitus pullotetaan sokereita ja hiivaa sisältävän toisen käymisen käynnistävän rypälemehun kanssa. Imperial Cavan on annettu kypsyä pulloissaan hiivasakkansa päällä 20 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitusta, minkä jälkeen seuraa hienoinen, vain muutaman gramman dosage eli pehmentävä sokerilisäys.

Rypäleet

Xarel-lo, Parellada, Macabeo, Chardonnay

Väri

Keskisyvä ja oljenkeltaiseen taittuva väri.

Tuoksu

Intensiivinen, raikas ja kypsä tuoksu, jossa omenaa, keltaista luumua, kamomillan kukkia ja aprikoosia säestää raikas greippimäisyys sekä pitkästä pullokypsytyksestä kielivät briossi ja voilla sivelty paahtoleipä.

Maku

Suussa erittäin kuiva ja raikas, mousseltaan pehmeä, mutta eloisa, keskitäyteläinen kokonaisuus on tiivis ja moniulotteinen. Maku toistaa tuoksun aromit, ja pitkässä jälkimaussa tuntuu raikastavaa mineraalisuutta.

Ruokasuositus

Tyylikäs juhlamaljana ja aperitiivina, mutta pärjää raikkaan hapokkuutensa ja intensiivisyytensä ansiosta myös esimerkiksi friteerattujen äyriäisten, suolaisten tapaksien ja paistetun kalafileen rinnalla.

Espanja, DO Cava 21,84€
Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Kasvuympäristö

Rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä kalkkia ja graniittia sisältäviltä hiekkaisen savisilta tarhoilta, jotka valmistavat runsaan hapokkaita rypäleitä.

Valmistus

Normaalisti Alcasessa poimitaan cremantiin päätyvät rypäleet jo 11%:n alkoholipotentiaalissa, Engelin chardonnayt poimitaan vasta 12,5%:ssa. Viini käytetään 11-prosenttiseksi ja kun se keväällä pullotetaan, rypäleiden omat jäännössokerit saavat aikaan kuplakäymisen luoden viiniin kermaisen moussen.

Rypäleet

100% Chardonnay

Väri

Sitruunankeltainen

Tuoksu

Keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä

Maku

Suussa kuiva ja runsaan hapokas, keltaluumuinen

Ruokasuositus

Grillatut ja paistetut kalat, juustokuorrutteiset kasvispiirakat ja runsaat kala- tai kanasalaatit

Ranska, AC Crémant d'Alsace 20,00€
Calvet Célébration Rosé

Calvet Célébration Rosé

Valmistus

Cinsault, Grenache Noir ja Muscat -rypäleiden blendi tarjoilee runsasta aromimaailmaa sekä heleän vaaleanpunaisen värin lyhyen kuorikontaktin kautta. Viinit on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa nuorekkaan hedelmäisten aromien vaalimiseksi, ja kuplat on saatu aikaan Charmat-metodin avulla painetta kestävissä terästankeissa.

Rypäleet

Cinsault, Grenache Noir ja Muscat

Väri

Vaalea lohenpunainen

Tuoksu

Metsämansikka, raparperi, karviaismarja, punainen nallekarkki

Maku

Kuiva, raikkaan hapokas, mousse kuohahtaa aluksi reippaasti, mutta tasaantuu pian lempeäksi - helposti lähestyttävä, suunmyötäinen

Ruokasuositus

Parhaimmillaan sellaisenaan esimerkiksi retken kohottajana tai kevyiden pikkusuolaisten kanssa

Ranska 12,70€
J. Charpentier Millésime 2018

J. Charpentier Millésime 2018

Kasvuympäristö

Rypäleet tulevat talon omilta tarhoilta Marnen laaksosta Châtillon sur Marne, Le Breuil, Binson-Orquigny, Mareil le Port sekä Verneuil kylien alueilta.

Rypäleet

Pinot Noir 39%, Pinot Meunier 33%, Chardonnay 28%

Väri

Vaalean kullankeltainen

Tuoksu

Mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, paahteinen

Maku

Erittäin kuiva, kypsän hedelmäinen, paahteinen, hennon mausteinen, mineraalinen. Hienostuneet, pienet kuplat.

Ruokasuositus

Juhlavan hetken aperitiivi, osterit, kampasimpukat, äyriäiset.

Ranska, AC Champagne 49,89€
Moët & Chandon Rosé Impérial

Moët & Chandon Rosé Impérial

Valmistus

Moët & Chandon Rosé on Pinot Noirin, Meunierin ja Chardonnayn sekoitus. Kauniin värinsä ja intensiivisyytensä se saa Pinot Noirista ja Meunierista valmistetusta punaviinistä, jota on 20% blendistä. Talon tyylille ominaisesti Rosé Impérial on raikas ja hedelmäinen. Samettisen suutuntuman takana on 21 kuukauden kellarikypsytys hiivasakkojen päällä. Reserviviinit tuovat täyteläisyyttä ja eleganssia.

Rypäleet

Pinot Noir 40-50%, Meunier 30-40%, Chardonnay 10-20%

Väri

Vaaleanpunainen meripihkan vivahteilla.

Tuoksu

Tuoksu on raikkaan punamarjainen, siinä on metsämansikkaa, vadelmaa ja kirsikkaa. Tuoksussa on myös pippurista mausteisuutta sekä ruusuista kukkeutta.

Maku

Maultaan tämä rosé on intensiivinen ja hedelmäinen, punaiset marjat dominoivat paletilla ja mehukkuutta tuo herkullinen persikan maku. Jälkimaussa aavistus mentholin raikkautta.

Ranska, AC Champagne 69,79€