Pääsiäisen viinit -tasting @ Helsinki 1.4.2025

star
Pääsiäisen viinit -tasting

Tervetuloa Viinipostin Pääsiäisen viinit -tastingiin tiistaina 1.4.2025 maistelemaan herkullisimmat viinit tulevaan sesonkiin!

Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 6 erilaista viiniä, joita suosittelemme tänä pääsiäisenä erilaisten ruokien kanssa. Tule siis maistamaan niin alkumaljaksi soveltuvaa cremantia, kasvis- ja kalaruokien kylkeen paritettavaa valkoviiniä ja lammasruokien kaveriksi sopivia punaviinejä.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Calvet Crémant de Loire Extra Sec

Gustave Lorentz L'ami des Crustacés Pinot Blanc

Borgo Salcetino Lucarello Riserva

Prunotto Bansella

Symington Altano Organic

Coto de Imaz Gran Reserva

Aika: Tiistai 1.4.2025 klo 17:30

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Calvet Crémant de Loire Extra Sec

Calvet Crémant de Loire Extra Sec

Valmistus

Rypäleet poimitaan käsin ja kuohuviini valmistetaan perinteisellä menetelmällä. Ensimmäinen käyminen kontrolloidussa lämpötilassa säilyttäen kuohuviinin tuoreuden. Kun viini on pullotettu, toinen käyminen tapahtuu pullossa ja viini saa kehittyä hiivasakoilla 11 kuukautta.

Rypäleet

60% Chenin; 15% Cabernet franc, 15% Grolleau Noir, 4% Chardonnay, 3% Pinot noir, 3% Grolleau gris

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Sitrushedelmäinen, luumuinen, mineraalinen

Maku

Kuiva, hapokas, aprikoosinen, keltaluumuinen, omenainen, kypsän sitruksinen, kevyen mantelinen, mineraalinen

Ruokasuositus

Seurustelu, äyriäiset, salaatit, itämainen ruoka, pikkusuolaiset.

Ranska, AOP Crémant de Loire 13,98€
Gustave Lorentz L'ami des Crustacés Pinot Blanc

Gustave Lorentz L'ami des Crustacés Pinot Blanc

Valmistus

Rypäleet ovat peräisin Keski-Alsacessa sijaitsevan, Bergheimin kylän ympärillä olevien kukkuloiden tarhoilta, joissa maaperä on pääosin savea ja kalkkikiveä. Viini on kypsynyt terästankeissa.

Rypäleet

100% Pinot Blanc

Väri

Kuulas vaalean keltainen

Tuoksu

Raikas, hedelmäinen ja hennon kukkainen

Maku

Suutuntuma on miellyttävän mineraalinen ja samalla pehmeä ja pyöreä. Maussa runsaasti hedelmää, mm. persikkaa.

Ruokasuositus

Kaikenlaisille äyriäisruoille sekä kalalle.

Ranska, AC Alsace 14,48€
Borgo Salcetino Lucarello Riserva Chianti Classico

Borgo Salcetino Lucarello Riserva Chianti Classico

Valmistus

Viinitila sijaitsee Radda in Chiantin historiallisella alueella. Maaperä on savea, hiekkaa ja kalkkikiveä. Käsinpoimitut rypäleet. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa, jonka jälkeen viini kypsyy 30 kk 25 hl tynnyreissä. Viini kypsyy lisäksi pullossa 6 kuukautta, ennen kuin on valmis. Ikääntyy hyvin 10 vuotta.

Rypäleet

100% Sangiovese

Väri

Tiilenpunainen

Tuoksu

Aromikas tuoksu, josta löytyy lakritsia, marjoja ja tammen tuomaa vaniljaa.

Maku

Melko täyteläinen, runsas ja tasapainoinen. Aromeista löytyy hapankirsikkaa, punaisia marjoja ja tammea. Pehmeät tanniinit, pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

Villisika, vasikka, laadukkaat selkeänmakuiset pihvit, ragú, kovat kypsytetyt juustot

Italia, DOCG Chianti Classico 25,88€
Prunotto Bansella Nizza

Prunotto Bansella Nizza

Valmistus

Nizzan alue on tyypillistä hiekkaista ja kalkkista savimaata, joka sopii erinomaisesti Barbera -rypäleen kasvualustaksi tuoden esille tyypilliset aromit ja säilyttäen rypäleen tuoreuden. Myös ilmasto-olosuhteet ovat erityisen suotuisat Barberan kypsymiselle.

Rypäleet murskataan hellävaroen ja maseroidaan 6 päivän ajan, jonka jälkeen viini käy malolaktisen käymisen, joka antaa pyöreyttä ja pehmeyttä viinille. Viiniä kypsytetään 12 kuukautta toisen ja kolmannen vuoden tammitynnyreissä.

Rypäleet

100% Barbera

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Herkullisessa tuoksussa mm. luumua, orvokkia, suklaata ja lakritsaa

Maku

Maku on täyteläinen ja runsas, jota tasapainottaa hyvä hapokkuus.

Ruokasuositus

Viini sopii erityisen hyvin hirvipaistille sekä pitkään haudutetuille lihapadoille.

Italia, DOCG Nizza 23,99€
Altano Organic Red

Altano Organic Red

Valmistus

Viinin käyminen tapahtuu terästankeissa. Kypsytys 6 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini on myyntiin tullessaan jo valmista nautittavaksi, mutta kehittyy edelleen.

Rypäleet

Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Nacional and Tinto Cão.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Orvokki, luumu, kirsikka, pippuri, tammen paahteisuutta

Maku

Keskitäyteläinen, kuiva, raikkaan hapokas, keskitanniininen, miellyttävän marjaisa jälkimaku

Ruokasuositus

Monikäyttöinen viini erilaisille liharuoille, pääsiäisenä etenkin lampaalle

Portugali, DOC Douro 14,98€
Coto de Imaz Gran Reserva

Coto de Imaz Gran Reserva

Valmistus

Rypäleet on kerätty Rioja Altan alueelta käsin ja tarkasti valikoiden. El Coto on Riojan suurin Graciano lajikkeen viljelijä. Lajike on haastava viljeltävä.

Käyminen terästankeissa 21-30 päivää. Viini kypsyy amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukautta, tynnyreitä on sekä uusia että vanhoja. Tämän jälkeen viini kypsyy vielä vähintään 36 kuukautta pullossa.

Rypäleet

80 % Tempranillo, 20 % Graciano

Väri

Tiileen vivahtavan punainen

Tuoksu

Kirsikka, kuivatut marjat, nahkaa, paahteisuutta, yrttejä

Maku

Kuiva, hapokas mutta pehmeä ja täyteläinen, kypsän tanniininen

Ruokasuositus

Grillatut lihat, myös vaaleat. Pääsiäisen lammas- ja liha-aterioille

Espanja, DOCa Rioja 24,99€