Pääsiäisen viinit -tasting @ Helsinki 1.4.2025

Tervetuloa Viinipostin Pääsiäisen viinit -tastingiin tiistaina 1.4.2025 maistelemaan herkullisimmat viinit tulevaan sesonkiin!
Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 6 erilaista viiniä, joita suosittelemme tänä pääsiäisenä erilaisten ruokien kanssa. Tule siis maistamaan niin alkumaljaksi soveltuvaa cremantia, kasvis- ja kalaruokien kylkeen paritettavaa valkoviiniä ja lammasruokien kaveriksi sopivia punaviinejä.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Calvet Crémant de Loire Extra Sec
Gustave Lorentz L'ami des Crustacés Pinot Blanc
Borgo Salcetino Lucarello Riserva
Aika: Tiistai 1.4.2025 klo 17:30
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset

Calvet Crémant de Loire Extra Sec
Valmistus
Rypäleet poimitaan käsin ja kuohuviini valmistetaan perinteisellä menetelmällä. Ensimmäinen käyminen kontrolloidussa lämpötilassa säilyttäen kuohuviinin tuoreuden. Kun viini on pullotettu, toinen käyminen tapahtuu pullossa ja viini saa kehittyä hiivasakoilla 11 kuukautta.
Rypäleet
60% Chenin; 15% Cabernet franc, 15% Grolleau Noir, 4% Chardonnay, 3% Pinot noir, 3% Grolleau gris
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Sitrushedelmäinen, luumuinen, mineraalinen
Maku
Kuiva, hapokas, aprikoosinen, keltaluumuinen, omenainen, kypsän sitruksinen, kevyen mantelinen, mineraalinen
Ruokasuositus
Seurustelu, äyriäiset, salaatit, itämainen ruoka, pikkusuolaiset.

Gustave Lorentz L'ami des Crustacés Pinot Blanc
Valmistus
Rypäleet ovat peräisin Keski-Alsacessa sijaitsevan, Bergheimin kylän ympärillä olevien kukkuloiden tarhoilta, joissa maaperä on pääosin savea ja kalkkikiveä. Viini on kypsynyt terästankeissa.
Rypäleet
100% Pinot Blanc
Väri
Kuulas vaalean keltainen
Tuoksu
Raikas, hedelmäinen ja hennon kukkainen
Maku
Suutuntuma on miellyttävän mineraalinen ja samalla pehmeä ja pyöreä. Maussa runsaasti hedelmää, mm. persikkaa.
Ruokasuositus
Kaikenlaisille äyriäisruoille sekä kalalle.

Borgo Salcetino Lucarello Riserva Chianti Classico
Valmistus
Viinitila sijaitsee Radda in Chiantin historiallisella alueella. Maaperä on savea, hiekkaa ja kalkkikiveä. Käsinpoimitut rypäleet. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa, jonka jälkeen viini kypsyy 30 kk 25 hl tynnyreissä. Viini kypsyy lisäksi pullossa 6 kuukautta, ennen kuin on valmis. Ikääntyy hyvin 10 vuotta.
Rypäleet
100% Sangiovese
Väri
Tiilenpunainen
Tuoksu
Aromikas tuoksu, josta löytyy lakritsia, marjoja ja tammen tuomaa vaniljaa.
Maku
Melko täyteläinen, runsas ja tasapainoinen. Aromeista löytyy hapankirsikkaa, punaisia marjoja ja tammea. Pehmeät tanniinit, pitkä jälkimaku.
Ruokasuositus
Villisika, vasikka, laadukkaat selkeänmakuiset pihvit, ragú, kovat kypsytetyt juustot

Prunotto Bansella Nizza
Valmistus
Nizzan alue on tyypillistä hiekkaista ja kalkkista savimaata, joka sopii erinomaisesti Barbera -rypäleen kasvualustaksi tuoden esille tyypilliset aromit ja säilyttäen rypäleen tuoreuden. Myös ilmasto-olosuhteet ovat erityisen suotuisat Barberan kypsymiselle.
Rypäleet murskataan hellävaroen ja maseroidaan 6 päivän ajan, jonka jälkeen viini käy malolaktisen käymisen, joka antaa pyöreyttä ja pehmeyttä viinille. Viiniä kypsytetään 12 kuukautta toisen ja kolmannen vuoden tammitynnyreissä.
Rypäleet
100% Barbera
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Herkullisessa tuoksussa mm. luumua, orvokkia, suklaata ja lakritsaa
Maku
Maku on täyteläinen ja runsas, jota tasapainottaa hyvä hapokkuus.
Ruokasuositus
Viini sopii erityisen hyvin hirvipaistille sekä pitkään haudutetuille lihapadoille.

Altano Organic Red
Valmistus
Viinin käyminen tapahtuu terästankeissa. Kypsytys 6 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini on myyntiin tullessaan jo valmista nautittavaksi, mutta kehittyy edelleen.
Rypäleet
Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Nacional and Tinto Cão.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Orvokki, luumu, kirsikka, pippuri, tammen paahteisuutta
Maku
Keskitäyteläinen, kuiva, raikkaan hapokas, keskitanniininen, miellyttävän marjaisa jälkimaku
Ruokasuositus
Monikäyttöinen viini erilaisille liharuoille, pääsiäisenä etenkin lampaalle

Coto de Imaz Gran Reserva
Valmistus
Rypäleet on kerätty Rioja Altan alueelta käsin ja tarkasti valikoiden. El Coto on Riojan suurin Graciano lajikkeen viljelijä. Lajike on haastava viljeltävä.
Käyminen terästankeissa 21-30 päivää. Viini kypsyy amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukautta, tynnyreitä on sekä uusia että vanhoja. Tämän jälkeen viini kypsyy vielä vähintään 36 kuukautta pullossa.
Rypäleet
80 % Tempranillo, 20 % Graciano
Väri
Tiileen vivahtavan punainen
Tuoksu
Kirsikka, kuivatut marjat, nahkaa, paahteisuutta, yrttejä
Maku
Kuiva, hapokas mutta pehmeä ja täyteläinen, kypsän tanniininen
Ruokasuositus
Grillatut lihat, myös vaaleat. Pääsiäisen lammas- ja liha-aterioille