Ranskalaiset klassikot -tasting @ Ranskan suurlähetystö 21.11.2023

Ranskalaiset klassikot viinitasting

Tervetuloa Viinipostin Ranskalaiset klassikot -tastingiin maistelemaan valikoimamme ranskalaisia ihanuuksia.

Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntija Elinan johdatuksella viittä ranskalaista klassikkoviiniä.

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Onnea! Crémant d'Alsace Brut

Fernand Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg

Franck Millet Pouilly-Fumé

Vérizet Viré-Clessé Quintaine

E. Guigal Côtes du Rhône

Chateau Grand Ormeau

Aika: Tiistai 21.11.2023 klo 18:00-19:30

Paikka: Ranskan suurlähetystö (Itäinen Puistotie 13, 00140 Helsinki)

Hinta: 50 €/hlö (maksetaan paikan päällä)

Muuta:

  • Suurlähetystöön päästäksesi tarvitset virallisen henkilöllisyystodistuksen (passi tai henkilökortti). Huomioithan, että ajokortti ei kelpaa.
  • Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää
  • Tulethan ajoissa paikalle

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Domaine des Trottières La Pierre Couverte

Domaine des Trottières La Pierre Couverte

Kasvuympäristö

Keski-Alsacen savinen ja kalkkinen maaperä sekä aurinkoiset olosuhteet ovat otolliset korkealaatuisten ja “gastronomisten” viinien tuotantoon

Valmistus

Onnea! Crémant on valmistettu perinteisellä menetelmällä ja kypsynyt sakan päällä 24 kuukautta.

Rypäleet

60% Pinot Blanc Auxerrois, 18% Pinot Gris, 12% Pinot Noir, 10% Chardonnay

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Sitruksinen, mineraalinen, hedelmäinen

Maku

Kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, hedelmäinen

Ruokasuositus

Seurustelu, tapas ja antipasti, pikkusuolaiset, vähärasvainen kala

Ranska, AOC Cremant d'Alsace 19,89€
Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg Organic

Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg Organic

Kasvuympäristö

Tämä viini on valmistetttu Grand Cru -tarhojen parhaista jalohomeisista Riesling-rypäleistä. 

Valmistus

Käsinkorjuu, puristus kokonaisin rypäletertuin, kylmäkäsittely 8-10°C, fermentointi 18-20°C, kypsytys noin 8 kuukautta.

Rypäleet

100 % Riesling

Väri

Vaalea keltainen

Tuoksu

Runsas, mineraalinen ja hedelmäinen

Maku

Hedelmäinen ja raikas

Ruokasuositus

Rasvainen kala, äyriäiset, riistalinnut ja pikkusuolaiset

Ranska, AC Alsace Riesling Grand Cru 24,99€
Franck Millet Pouilly-Fumé

Franck Millet Pouilly-Fumé

Kasvuympäristö

50 % savi-kalkkikiveä ja 50 % piikivimaata.

Valmistus

Hidas, matalan lämpötilan alkoholikäyminen lämpösäädetyissä ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa altaissa 7-10 viikkoa. Ei malolaktista käymistä. Sakkaa sekoitetaan 3-5 viikon ajan, jonka jälkeen kevyt suodatus. Kestää ikääntymistä 4-5 vuotta.

Rypäleet

100 % Sauvignon Blanc

Väri

Vaaleankeltainen hopeanvärisillä sävyillä

Tuoksu

Tuoksussa kypsää keltaista hedelmää ja Mirabelle-aprikoosia. Raikkaan greipin ja sitruunan aromeja.

Maku

Suutuntumaltaan viini on nuorekkaan eloisa, raikas ja sulava. Kypsää hedelmää, kuten persikkaa ja aprikoosia, mutta raikkaan mineraalisuuden kera.

Ruokasuositus

Äyriäiset, savustettu kala, aperitiivi, kasvisruoka

Ranska, AC Pouilly Fumé 25,89€
Vérizet Viré-Clessé Quintaine

Vérizet Viré-Clessé Quintaine

Valmistus

Pneumaattinen puristus. Fermentointi ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä 18-20 °C:ssa tuodakseen esiin terroirin täydelliset aromit. Pitkä kypsytys hienossa sakassa (18-24 kuukautta vuosikerrasta riippuen) kohtalaisella sekoittamisella lisäten runsautta ja pyöreyttä sekä tuodakseen esiin taustalla olevia aromeja. Nämä korkealuokkaiset vuosikertaviinit jätetään koskemattomiksi niin hyvin kuin mahdollista, ei hyllytystä, vain kevyt hienonnus bentoniittilla kirkastaa ja välttää pullojen samentumista.

Rypäleet

100 % Chardonnay

Väri

Kullankeltainen

Tuoksu

Voimakkaat kypsän hedelmän aromit

Maku

Kypsän hedelmäinen, kuiva, aprikoosinen, mausteinen, kukkainen ja mineraalinen

Ruokasuositus

Korostaa täydellisesti vuohenjuustolevyn, persiljalla maustetun kinkun, iberian kinkun, gougèreen ja merenelävien, erityisesti kampasimpukoiden, makuja. Ihanteellinen viini yhdistettäväksi alueellisten Suur-Burgundian herkkujen, kuten oeufs en meuretten, etanoiden, quenelle-nyyttien ja kermapohjaisten siipikarjaruokien, sammakonreisien, valkokalan, äyriäisten, paistettujen vihannesten, kermaisen risoton, pehmeiden homejuustojen (kuten Brie, Camembert ja Brillat-Savarin) ja kirsikka clafoutisin kera.

Ranska, AOC Viré-Clessé 27,89€
E. Guigal Côtes-du-Rhône Rouge

E. Guigal Côtes-du-Rhône Rouge

Kasvuympäristö

Rypäleet tulevat eri puolelta Etelä-Rhônea, maaperä vaihtelee tarhoittain, köynnökset ovat keskimäärin noin 35 vuotta vanhoja.

Valmistus

Kuorikäyminen lämpökontrolloiduissa terästankeissa.  Kypsytys 1,5 vuotta isoissa tammitynnyreissä.

Rypäleet

50% Syrah, 40% Grenache, 10% Mourvèdre

Väri

Syvä tummanpunainen väri

Tuoksu

Hieman kehittynyt tuoksu, jossa tummia punaisia marjoja, yrttisyyttä ja mausteisuutta.

Maku

Viini on maultaan melko täyteläinen, herkullisen mehevä ja lempeän mausteinen. Taustalla Grenache- rypäleen tuomaa raikasta marjaisuutta ja hapankirsikoiden hapokkuutta

Ruokasuositus

Runsaat pataruoat, liha, riista, juustot, täyteläiset kasvisruoat

Ranska, AOP Côtes-du-Rhône 17,94€
Château Grand Ormeau

Château Grand Ormeau

Kasvuympäristö

Savimaista maaperää, jossa on rautakerrosaineita, mikä johtaa monimuotoiseen punaviiniin, jolla on paljon tuoretta makua.

Valmistus

Rypäleiden sadonkorjuu: Käsin poiminta, minkä jälkeen perusteellinen lajittelu 

Viininvalmistus: Lämpökontrolloiduissa ruostumattomissa teräs- ja puusäiliöissä. Osa viineistä käy läpi malolaktisen käymisen tynnyreissä. Muut pysyvät säiliöissä, kunnes ne siirretään tynnyreihin.

Kypsytys: 13-16 kuukautta tynnyreissä vuosikerrasta riippuen. Viinit kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 30 % uusitaan vuosittain. Viinit suodatetaan kevyesti ennen pullotusta.

Rypäleet

80 % Merlot, 10 % Cabernet Franc, 10 % Cabernet Sauvignon

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Täyteläinen, runsas, herkullisen hedelmäinen

Maku

Harmoninen, tasapainoinen ja monimuotoinen, kauniiden pehmeiden tanniinin sävyttämä täynnä mehukkaita maukkaita hedelmiä

Ruokasuositus

Viini on erinomainen punaisen lihan, riistan ja persoonallisten juustojen kanssa.

Ranska, AC Lalande de Pomerol 34,90€