Tommasi viinitasting @ Helsinki 8.11.2022

Tommasi viinitasting @ Helsinki 8.11.2022

Tervetuloa Tommasin viinitastingiin! Illan meille saapuu isännöimään Italiasta asti Giorgio Scarsella.

Tommasin viinitila sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico -alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tastingissä juhlistamme perheyrityksen 120-vuotista historiaa maistelemalla kuutta talon viiniä. Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Allas Restaurants.

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

470 Pinot Nero Metodo Classico Brut (Tuote ei saatavilla Alkosta)

Tommasi Lugana Riserva (Tuote ei saatavilla Alkosta)

Tommasi Amarone

Casisano Brunello di Montalcino (Tuote ei saatavilla Alkosta)

Paternoster Don Anselmo (Tuote ei saatavilla Alkosta)

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Aika: Tiistai 8.11.2022 klo 17:30

Paikka: Allas Sea Pool Restaurant (Katajanokanlaituri 2 A, 00160 Helsinki)

Hinta: 25 €/hlö (maksetaan paikan päällä)

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Valmistus

Käsinpoimitut rypäleet puristetaan hellävaroen. Käyminen terästankeissa 10-12 päivää, tämän jälkeen 25 % viinistä kypsytetään 500 litraisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja loput 75 % terästankeissa 18 kuukauden ajan. Tämän jälkeen viinit sekoitetaan keskenään, pullotetaan ja annetaan olla pullossa vielä seuraavat 6 kuukautta.

Väri

Kultaisia sävyjä

Tuoksu

Intensiivinen ja kehittynyt aromimaailma. Runsaassa kokonaisuudessa aistii raikkautta, mineraalisuutta ja kypsien keltaisten hedelmien aromeita.

Maku

Kompleksinen makupaletti yhdistää kukkaisia ja sitruksisia aromeita, hiven hunajaista makumaailmaa, elegantti vaniljan ja saksanpähkinän jälkimaku. Pitkä, suunmyötäinen ja kestävä.

Ruokasuositus

Garda-järven antimet löytävät parinsa tästä viinistä; paahdettua leipää oliiviöljyllä ja sitruunankuorella, basilikanlehdillä ja oliiveilla. Viinin runsas makumaailma antaa myöden myös pastaruoille, hieman kypsytetyille juustoille ja liharuoille. Erinomainen pari myös makeanveden kaloille.

Italia

Valmistus

Traditionaalinen viinikäyminen kuoriainesten kanssa 25 päivän ajan, jonka jälkeen kypsytys slavonialaisissa tammitynnyreissä 3 vuotta ja vähintään 4kk pulloissa ennen myyntiin laskua.

Väri

Tiileen vivahtava tummanpunainen

Tuoksu

Kirsikka, orvokki, karhunvatukka, yrtit, pippuri, nahka

Maku

Kuiva, täyteläinen, hapokas, silkkisen tanniininen, tiivis, pitkä

Ruokasuositus

Paahdetut ja grillatut lihat, lihapastat, kovat kypsytetyt juustot

Italia

Valmistus

Rypäleet on kerätty pieniltä ja vanhoilta tarhoilta Barilen alueelta. Tarhat sijaitsevat noin 600 metriä merenpinnan yläpuolella. Viinikäyminen terästankeissa 20 päivää. Kypsytys 50 % isoissa slavonialaisissa tammitynnyreissä ja 50 % ranskalaisissa pienissä tammitynnyreissä 20 kuukauden ajan.

Väri

Syvän rubiininpunainen

Tuoksu

Monipuolinen, pyöreä ja elegantti

Maku

Kuiva, tyylikäs ja pitkä jälkimaku

Ruokasuositus

Punainen liha, riista ja kypsät juustot

Italia
Tommasi Amarone

Tommasi Amarone

Valmistus

Tommasin Amarone valmistetaan neljästä Valpolicellan alueen rypäleestä (Corvina, Corvinone, Rondinella ja Oseleta), jotka kasvavat korkealla mäen rinteillä. Köynnöksistä valitaan parhaat ja kypsimmät tertut, jotka laitetaan pieniin avoimiin laatikoihin varastoon syys- ja talvituulten kuivattavaksi. Helmikuuhun mennessä rypäleet menettävät kosteutta noin puolet painostaan. Käymisen jälkeen viini kypsyy vähintään 3 vuotta tammitynnyreissä ja pullossa vuoden ajan ennen myyntiin laskua.

Väri

Intensiivinen rubiininpunainen

Tuoksu

Kypsää kirsikkaa ja karhunvatukkaa, kuivattua luumua, viikunaa, taatelia, nahkaa, paahteista kahvia, rusinaa, makeita mausteita ja yrttejä

Maku

Erittäin täyteläinen viini on suorastaan uhkea suussa, runsasta hedelmää ja aavistusta jäännössokeria tasapainottaa pehmeä tanniinisuus sekä suunmyötäinen hapokkuus. Jälkimaku on tiivis, aromikas ja pitkä.

Ruokasuositus

Riista, poro ja muut voimakkaan makuiset liharuoat, suolaiset kovat juustot, suklaa

Italia 45,98€
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Valmistus

Rypäleet poimitaan Fioraton tarhalta Valpolicella Classicon aluella. Makean viinin valmistus noudattaa pitkiä perinteitä, jossa rypäleiden annetaan kuivua n. 5kk ennen hellää puristusta ja alkoholikäymistä, joka keskeytetään halutussa vaiheessa luonnollisen makeuden säilyttämiseksi. Viiniä kypsytetään suurissa 5 hehtolitran tynnyreissä vuoden ajan ennen pullotusta.

Väri

Kirkkaan rubiininpunainen

Tuoksu

Säilöttyä kirsikkaa, mustikkahilloa ja karhunvatukkaa sekä viikunaa

Maku

Makea, suoraviivaisen hedelmäinen, keskihapokas, keskitanniininen, hieman mausteinen, silkkinen ja rikas

Ruokasuositus

Kuivakakut ja keksit, suklaaleivokset, maustetut juustot, sellaisenaan jälkiruoan asemasta

Italia 24,30€