Tommasi viinitasting @ Helsinki 8.11.2022
Tervetuloa Tommasin viinitastingiin! Illan meille saapuu isännöimään Italiasta asti Giorgio Scarsella.
Tommasin viinitila sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico -alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.
Tastingissä juhlistamme perheyrityksen 120-vuotista historiaa maistelemalla kuutta talon viiniä. Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Allas Restaurants.
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
470 Pinot Nero Metodo Classico Brut (Tuote ei saatavilla Alkosta)
Tommasi Lugana Riserva (Tuote ei saatavilla Alkosta)
Casisano Brunello di Montalcino (Tuote ei saatavilla Alkosta)
Paternoster Don Anselmo (Tuote ei saatavilla Alkosta)
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella
Aika: Tiistai 8.11.2022 klo 17:30
Paikka: Allas Sea Pool Restaurant (Katajanokanlaituri 2 A, 00160 Helsinki)
Hinta: 25 €/hlö (maksetaan paikan päällä)
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Valmistus
Käsinpoimitut rypäleet puristetaan hellävaroen. Käyminen terästankeissa 10-12 päivää, tämän jälkeen 25 % viinistä kypsytetään 500 litraisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja loput 75 % terästankeissa 18 kuukauden ajan. Tämän jälkeen viinit sekoitetaan keskenään, pullotetaan ja annetaan olla pullossa vielä seuraavat 6 kuukautta.
Väri
Kultaisia sävyjä
Tuoksu
Intensiivinen ja kehittynyt aromimaailma. Runsaassa kokonaisuudessa aistii raikkautta, mineraalisuutta ja kypsien keltaisten hedelmien aromeita.
Maku
Kompleksinen makupaletti yhdistää kukkaisia ja sitruksisia aromeita, hiven hunajaista makumaailmaa, elegantti vaniljan ja saksanpähkinän jälkimaku. Pitkä, suunmyötäinen ja kestävä.
Ruokasuositus
Garda-järven antimet löytävät parinsa tästä viinistä; paahdettua leipää oliiviöljyllä ja sitruunankuorella, basilikanlehdillä ja oliiveilla. Viinin runsas makumaailma antaa myöden myös pastaruoille, hieman kypsytetyille juustoille ja liharuoille. Erinomainen pari myös makeanveden kaloille.
Italia
Valmistus
Traditionaalinen viinikäyminen kuoriainesten kanssa 25 päivän ajan, jonka jälkeen kypsytys slavonialaisissa tammitynnyreissä 3 vuotta ja vähintään 4kk pulloissa ennen myyntiin laskua.
Väri
Tiileen vivahtava tummanpunainen
Tuoksu
Kirsikka, orvokki, karhunvatukka, yrtit, pippuri, nahka
Maku
Kuiva, täyteläinen, hapokas, silkkisen tanniininen, tiivis, pitkä
Ruokasuositus
Paahdetut ja grillatut lihat, lihapastat, kovat kypsytetyt juustot
Italia
Valmistus
Rypäleet on kerätty pieniltä ja vanhoilta tarhoilta Barilen alueelta. Tarhat sijaitsevat noin 600 metriä merenpinnan yläpuolella. Viinikäyminen terästankeissa 20 päivää. Kypsytys 50 % isoissa slavonialaisissa tammitynnyreissä ja 50 % ranskalaisissa pienissä tammitynnyreissä 20 kuukauden ajan.
Väri
Syvän rubiininpunainen
Tuoksu
Monipuolinen, pyöreä ja elegantti
Maku
Kuiva, tyylikäs ja pitkä jälkimaku
Ruokasuositus
Punainen liha, riista ja kypsät juustot
Italia
Tommasi Amarone
Valmistus
Tommasin Amarone valmistetaan neljästä Valpolicellan alueen rypäleestä (Corvina, Corvinone, Rondinella ja Oseleta), jotka kasvavat korkealla mäen rinteillä. Köynnöksistä valitaan parhaat ja kypsimmät tertut, jotka laitetaan pieniin avoimiin laatikoihin varastoon syys- ja talvituulten kuivattavaksi. Helmikuuhun mennessä rypäleet menettävät kosteutta noin puolet painostaan. Käymisen jälkeen viini kypsyy vähintään 3 vuotta tammitynnyreissä ja pullossa vuoden ajan ennen myyntiin laskua.
Väri
Intensiivinen rubiininpunainen
Tuoksu
Kypsää kirsikkaa ja karhunvatukkaa, kuivattua luumua, viikunaa, taatelia, nahkaa, paahteista kahvia, rusinaa, makeita mausteita ja yrttejä
Maku
Erittäin täyteläinen viini on suorastaan uhkea suussa, runsasta hedelmää ja aavistusta jäännössokeria tasapainottaa pehmeä tanniinisuus sekä suunmyötäinen hapokkuus. Jälkimaku on tiivis, aromikas ja pitkä.
Ruokasuositus
Riista, poro ja muut voimakkaan makuiset liharuoat, suolaiset kovat juustot, suklaa
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella
Valmistus
Rypäleet poimitaan Fioraton tarhalta Valpolicella Classicon aluella. Makean viinin valmistus noudattaa pitkiä perinteitä, jossa rypäleiden annetaan kuivua n. 5kk ennen hellää puristusta ja alkoholikäymistä, joka keskeytetään halutussa vaiheessa luonnollisen makeuden säilyttämiseksi. Viiniä kypsytetään suurissa 5 hehtolitran tynnyreissä vuoden ajan ennen pullotusta.
Väri
Kirkkaan rubiininpunainen
Tuoksu
Säilöttyä kirsikkaa, mustikkahilloa ja karhunvatukkaa sekä viikunaa
Maku
Makea, suoraviivaisen hedelmäinen, keskihapokas, keskitanniininen, hieman mausteinen, silkkinen ja rikas
Ruokasuositus
Kuivakakut ja keksit, suklaaleivokset, maustetut juustot, sellaisenaan jälkiruoan asemasta
Valmistus
Käsinpoimitut rypäleet puristetaan hellävaroen. Käyminen terästankeissa 10-12 päivää, tämän jälkeen 25 % viinistä kypsytetään 500 litraisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja loput 75 % terästankeissa 18 kuukauden ajan. Tämän jälkeen viinit sekoitetaan keskenään, pullotetaan ja annetaan olla pullossa vielä seuraavat 6 kuukautta.
Väri
Kultaisia sävyjä
Tuoksu
Intensiivinen ja kehittynyt aromimaailma. Runsaassa kokonaisuudessa aistii raikkautta, mineraalisuutta ja kypsien keltaisten hedelmien aromeita.
Maku
Kompleksinen makupaletti yhdistää kukkaisia ja sitruksisia aromeita, hiven hunajaista makumaailmaa, elegantti vaniljan ja saksanpähkinän jälkimaku. Pitkä, suunmyötäinen ja kestävä.
Ruokasuositus
Garda-järven antimet löytävät parinsa tästä viinistä; paahdettua leipää oliiviöljyllä ja sitruunankuorella, basilikanlehdillä ja oliiveilla. Viinin runsas makumaailma antaa myöden myös pastaruoille, hieman kypsytetyille juustoille ja liharuoille. Erinomainen pari myös makeanveden kaloille.
Valmistus
Traditionaalinen viinikäyminen kuoriainesten kanssa 25 päivän ajan, jonka jälkeen kypsytys slavonialaisissa tammitynnyreissä 3 vuotta ja vähintään 4kk pulloissa ennen myyntiin laskua.
Väri
Tiileen vivahtava tummanpunainen
Tuoksu
Kirsikka, orvokki, karhunvatukka, yrtit, pippuri, nahka
Maku
Kuiva, täyteläinen, hapokas, silkkisen tanniininen, tiivis, pitkä
Ruokasuositus
Paahdetut ja grillatut lihat, lihapastat, kovat kypsytetyt juustot
Valmistus
Rypäleet on kerätty pieniltä ja vanhoilta tarhoilta Barilen alueelta. Tarhat sijaitsevat noin 600 metriä merenpinnan yläpuolella. Viinikäyminen terästankeissa 20 päivää. Kypsytys 50 % isoissa slavonialaisissa tammitynnyreissä ja 50 % ranskalaisissa pienissä tammitynnyreissä 20 kuukauden ajan.
Väri
Syvän rubiininpunainen
Tuoksu
Monipuolinen, pyöreä ja elegantti
Maku
Kuiva, tyylikäs ja pitkä jälkimaku
Ruokasuositus
Punainen liha, riista ja kypsät juustot
Tommasi Amarone
Valmistus
Tommasin Amarone valmistetaan neljästä Valpolicellan alueen rypäleestä (Corvina, Corvinone, Rondinella ja Oseleta), jotka kasvavat korkealla mäen rinteillä. Köynnöksistä valitaan parhaat ja kypsimmät tertut, jotka laitetaan pieniin avoimiin laatikoihin varastoon syys- ja talvituulten kuivattavaksi. Helmikuuhun mennessä rypäleet menettävät kosteutta noin puolet painostaan. Käymisen jälkeen viini kypsyy vähintään 3 vuotta tammitynnyreissä ja pullossa vuoden ajan ennen myyntiin laskua.
Väri
Intensiivinen rubiininpunainen
Tuoksu
Kypsää kirsikkaa ja karhunvatukkaa, kuivattua luumua, viikunaa, taatelia, nahkaa, paahteista kahvia, rusinaa, makeita mausteita ja yrttejä
Maku
Erittäin täyteläinen viini on suorastaan uhkea suussa, runsasta hedelmää ja aavistusta jäännössokeria tasapainottaa pehmeä tanniinisuus sekä suunmyötäinen hapokkuus. Jälkimaku on tiivis, aromikas ja pitkä.
Ruokasuositus
Riista, poro ja muut voimakkaan makuiset liharuoat, suolaiset kovat juustot, suklaa
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella
Valmistus
Rypäleet poimitaan Fioraton tarhalta Valpolicella Classicon aluella. Makean viinin valmistus noudattaa pitkiä perinteitä, jossa rypäleiden annetaan kuivua n. 5kk ennen hellää puristusta ja alkoholikäymistä, joka keskeytetään halutussa vaiheessa luonnollisen makeuden säilyttämiseksi. Viiniä kypsytetään suurissa 5 hehtolitran tynnyreissä vuoden ajan ennen pullotusta.
Väri
Kirkkaan rubiininpunainen
Tuoksu
Säilöttyä kirsikkaa, mustikkahilloa ja karhunvatukkaa sekä viikunaa
Maku
Makea, suoraviivaisen hedelmäinen, keskihapokas, keskitanniininen, hieman mausteinen, silkkinen ja rikas
Ruokasuositus
Kuivakakut ja keksit, suklaaleivokset, maustetut juustot, sellaisenaan jälkiruoan asemasta