Korkkiruuvi

Korkkiruuvi

Keittiön laatikoista voi tulla vastaan, jos jonkinlaista korkkiruuvia. Mikä korkkiruuvi olisi kuitenkin se paras viinipullon aukaisuun? Viiniposti listasi alle omat suosikkinsa.

Korkkiruuvin historia on pitkä. Varhaisimmat havainnot korkkiruuveista ovat jo 1630-luvulta. Kun korkin käyttö viinipullojen sulkemisessa yleistyi, myös korkkiruuvit kehittyivät ja saivat uusia muotoja. Nykyään korkkiruuveja on saatavilla kymmeniä erilaisia. Yleisimpiä ovat; T-korkkiruuvi, perhonen, tarjoilijan korkkiruuvi, korkkipihdit, sekä mekaaniset ja sähköiset korkkiruuvit.

korkkiruuviTärkeintä korkkiruuvia valittaessa on sen helppokäyttöisyys ja suurikierteinen, spiraalin muotoinen ruuviosa. Viiniposti suosittelee viinipullon avaamiseen tarjoilijan korkkiruuvia (kuvassa keltainen). Tämä on pieni muotoilultaan ja erittäin helppo käyttää. Siitä löytyy pieni veitsi kapselin leikkaamista varten ja kruunukorkin avaaja. Tarjoilijan korkkiruuvi on myös käytetyin avaaja ammattilaiskäytössä juuri pienen kokonsa ja helpon käytettävyytensä ansiosta.

Tarjoilijan korkkiruuvit

  • Pieni ja yksinkertainen muotoilultaan. Helppo käyttää ja sisältää kapselileikkurin sekä kruunukorkin avaajan.
Korkkipihdit
  • Hieman harjoitusta vaativa avaaja, mutta oikein käytettynä, erittäin helppo ja käytännöllinen. Ei riko korkkia, ja onkin paras vaihtoehto vanhojen viinipullojen avaamiseen. Korkkipihdit ovat myös erikoisuudessaan varma keskustelun herättäjä. (Kuvassa metallin väriset pihdit)

Puuttuuko sinulta kotoota hyvä korkkiruuvi? Tutustu Ceestan valikoimaan ja korjaa tilanne heti!

Julkaistu 7/2018