Vinkkejä pukinkonttiin: joululahjaideoita ruoan ja juoman rakastajille

joululahjaideoita

Onko haasteita keksiä joululahja? Kokosimme viinipostilaisten kanssa joululahjaideoita ruoan ja juoman rakastajalle yhden listan alle! Näillä ideoilla helpotat joulun ajan kiireitäsi.

Joulu on melkein jo ovella, muista lisätä ostoslistalle nämä jouluviinit kaloille, kinkulle ja makeille herkuille!

1. Kyrön lahjoja

Kyrön lahjoja

Kyrö Distillery Company tunnetaan upeista väkevistä tuotteistaan, mutta heidän verkkokaupassaan on myynnissä myös pukinkonttiin sopivia tuotteita.

Muutamat suosikkimme on tässä:

Kyrö x Pärlans kinuskikastike (Viinipostin toimitus takaa, että tämä on ihan käsittämättömän hyvää!)

Kyrö x Jävla viskisinappi (joulupöytään oikein sopiva lahja)

Kyrön saunapaketti (intohimoiselle saunojalle)

Koko valikoimaa voit selata täältä.

(Kuva: https://kyrodistillery.com/fi)

2. Viini, Ruoka & Hyvä Elämä "Italia" -kirja

Viini, Ruoka ja Hyvä Elämä kirja

Täydellinen kirja viinin ja ruoan ystävälle!

Viini, ruoka & hyvä elämä listaa vuoden parhaimmat viinit, vinkkaa herkullisimmat ruoka-viiniparit ja tarjoaa runsaan paketin reseptejä kotikeittiössä toteutettavaksi. Höysteenä on viinitietoa sekä tarinoita kirjoittajien yli 30-vuotisen viinitaipaleen varrelta ja Italian-matkoilta.

Kirjan teemamaa on Italia, jonka viinit, ruoka ja tunnelma saavat veden kielelle ja matkakuumeen kohoamaan. Mukana on myös tunnettujen suomalaisten Italia-fanien muistoja saapasmaan herkullisesta elämästä.

Kirjan kirjoittajat, Viinilehden Vuoden viini -kilpailun tuomarit viininviljelijä Juha Berglund ja viiniasiantuntija Antti Rinta-Huumo, maistelevat joka vuosi sokkona suurimman osan Alkon vakiovalikoiman noin 3 000 viinistä ja useita satoja tilausvalikoiman viinejä. Parhaat viinit päätyvät Viinilehden Vuoden viini -ehdokkaiksi, joiden joukosta vuoden parhaat viinit valikoituvat.” (Teksit ja kuva: Decanter.fi)

Tässä muutama kirjan viini, jotka sopivat erityisen hyvin loppuvuoden juhliin:

TOP 10 viinikellarin peruskivet: Tommasi Amarone della Valpolicella Classico

& Graham's Late Bottled Vintage Port

TOP 10 valkoinen ja punainen hanaviini: Tommasi Pinot Grigio & Tommasi Graticcio Appasionato

TOP 10 punaviinit (max 35 €): Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

TOP 8 sopivimmat jouluviinit: Tommasi Ripasso Valpolicella

TOP 8 viehättävät väkevät viinit: Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port

TOP 10 italialaiset punaviinit: Zenato Amarone della Valpolicella Classico, Zenato Ripassa Valpolicella Superiore, Tommasi Crearo, Zenato Amarone Classico della Valpolicella Riserva, La Braccesca Achelo

TOP 6 Amaronet: Zenato Amarone della Valpolicella Classico, Zenato Amarone Classico della Valpolicella Riserva, Tommasi Amarone della Valpolicella Classico

TOP 6 Ripassot: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore, Tommasi Ripasso Valpolicella

Tilaa kirja Decanterin sivuilta!

3. Meri-Tuuli Väntsin Pataruokaa-kirja

Meri-Tuuli Väntsin Pataruokaa-kirja

Onko lahjansaaja pataruokien ystävä? Tässäpä oiva reseptikirja meheviä makuja rakastavalle!

Rakastettu keittokirja täydentyy uusin ohjein.

Pataruokaa on moderni klassikko, joka kuuluu jokaisen hitaan ruoanlaiton ystävän kirjahyllyyn. Kirja sisältää jo suosikeiksi nousseiden reseptien lisäksi yhdeksän uutta ohjetta maalta ja mereltä.

Pataruokaa herättää henkiin unohtuneen ruoanlaittokulttuurin ja kannustaa hitaaseen mutta helppoon ruoanlaittoon. Kirja paljastaa pataruokien salat aina sopivimman lihan valitsemisesta mausteiden ennakkoluulottomaan käyttöön ja näyttää, miten vaivatonta erilaisten pataruokien valmistus on, kun alkuvalmistelujen jälkeen uuni hoitaa loput. Pataruokaa on kokille, joka tavoittelee reheviä makuja ja rakastaa pitkiä illanistujaisia. Reseptit vievät makumatkalle eurooppalaisista klassikoista muun maailman keittiöiden syleihin.” (Teksti ja kuva: suomalainen.com)

Tilaa kirja täältä!

Pataviini hakusessa? Kurkkaa Viinipostin viiniasiantuntijoiden viinit lihapadalle täältä!

4. The Barö – Elämys saaristossa

The Barö

Mitäpä jos ilahduttaisit ystävää, puolisoa tai vanhempaa getaway matkalla saaristoon?

Saaristohotelli The Barössä pääset kokemaan korkealuokkaisen hotellikokemuksen!

The Barö on ekologisesti rakennettu korkealuokkainen saaristohotelli maailman upeimman saariston syleilyssä, Barösundin alueella Inkoossa. Monipuolinen ja ainutlaatuinen Suomenlahden saaristo, puhdas luonto, meren läsnäolo, vanhat puut ja paikalliset tarinat aina viikinkiajoista saakka lumoavat ensihetkestä lähtien.

Vieraanamme saat henkilökohtaisen, lämpimän ja mieleenpainuvan kokemuksen sekä hotellissamme että ravintolassamme. Ympäröivä luonto sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja palvelut täydentävät elämyksen uniikiksi yhdistelmäksi luonnonläheisyyttä ja luksusta.

Sijaintimme on erinomainen: alle tunti Helsingin lentokentältä tai keskustasta ja alle kaksi tuntia Turusta. Barösundin vierasvenesatama sijaitsee viereisellä saarella Orslandetissa, jonne kulkee lossi 20 minuutin välein.

Haluamme toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi vieraaksemme juuri sellaisena kuin olet: yhtä ainutlaatuisena kuin The Barö.” (Teksti ja kuva: thebaro.fi)

Tutustu The Barön tarjontaan täältä!

5. Buono e Gustoso – Herkkutuotteet jouluun

Buono e Gustoso

Ilahduta lahjansaajaa herkkutuotteilla! Buono e Gustososta saat ihania eurooppalaisia (etenkin italialaisia) herkkuja.

Buono e Gustoso on eurooppalaisiin – erityisesti italialaisiin - herkkuihin erikoistunut verkkokauppa. Täältä voit hankkia herkkutuotteita, joiden valmistajista useimmat ovat kaltaisiamme perhe- tai pienyrityksiä. Olemme itse valinneet eri puolilta Eurooppaa nämä tuottajat, joita yhdistää rakkaus ja intohimo ruokaan. Hyvän ruuan äärellä hyvät hetket perheen tai ystävien kanssa jäävät mieleen myös pitkään säilyvinä makumuistoina.”  –  (Teksti ja kuva: buonoegustoso.fi)

Tutustu Buono e Gustoson valikoimaan täältä!