Joulun ihanimmat viinit -tasting @ Helsinki 29.11.2022
Tervetuloa Viinipostin Joulun ihanimmat viinit -tastingiin maistelemaan loppuvuoden herkullisimmat viinit!
Illan aikana tutustumme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella kuuteen viiniin, jotka me Viinipostilla olemme valinneet joulunajan ehdottomiksi suosikeiksi.
Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Allas Restaurants.
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Perelada Stars Cava Brut Reserve
Villa Sparina Gavi (saatavilla myös 0,375 l pullossa)
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore
Aika: Tiistai 29.11.2022 klo 17:30
Paikka: Allas Sea Pool Restaurant (Katajanokanlaituri 2 A, 00160 Helsinki)
Hinta: 25 €/hlö (maksetaan paikan päällä)
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fiSuositukset
Perelada Stars Cava Brut Reserva
Valmistus
Satovuoden valikoiduista Macabeo, Xarel-lo ja Parellada -rypäleistä vapaasti valunut mehu on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa, ja pulloissa tapahtuneen toisen käymisen jälkeen viini on saanut kypsyä hiivasakkansa päällä 15 kuukauden ajan.
Väri
Keskisyvä sitruunankeltainen
Tuoksu
Runsas ja kypsä tuoksu, jossa persikkaa ja mangoa säestävät karamellisoitu sitruunan kuori, kuivattu omena ja tuulahdus briossia.
Maku
Kuiva, runsas ja erittäin raikas makumaailma. Sitrushedelmien hapokkuus sekä nostattava mousse tuovat veden kielelle. Keskitäyteläinen olemus täydentyy loppumaussa kuivatuilla yrteillä ja kevyellä paahteisuudella.
Ruokasuositus
Kokeile frittioliivien ja persimontapasten kanssa tänä jouluna!
Cloudy Bay Sauvignon Blanc
Valmistus
Viini valmistetaan huolella valituista viineistä, jokainen palsta on vinifioitu erikseen. Viininvalmistuksessa tavoitellaan raikkaita ja hedelmäisiä aromeja. Suurin osa viinistä käy terästankeissa, mutta pieni osa viineistä käy tammitynnyreissä täyteläisemmän suutuntuman saavuttamiseksi, kuitenkin ilman tuntuvaa tammen läsnäoloa aromeissa. Vuosikerrasta riippuen viini kypsyy pullossa kauniisti 10-15 vuotta.
Väri
Haalean kullansävyinen.
Tuoksu
Tuoksu on raikkaan hedelmäinen, tuoksussa on runsaasti sitrus - ja kivihedelmien aromeja. Viinin ikääntyessä tuoksussa erottuu pehmeämpiä hieman paahteisiakin aromeja ja hentoa hunajaa.
Maku
Maku jäljittelee upeasti tuoksua. Viini on kuiva ja hapokas, suutuntuma on miellyttävä. Intensiivinen viini jolla on pitkä jälkimaku.
Ruokasuositus
Tarjoile tämän klassikon kanssa pikkujouluissa tai joulupöydän alkuruokana västerbotten piirakkaa kylmäsavulohella ja katkaravuilla.
Valmistus
Tätä viiniä on valmistettu jo vuodesta 1974 köynnösten keski-iän ollessa 30 vuotta. Käyminen terästankeissa 3 viikkoa.
Väri
Kirkas keltainen
Tuoksu
Herkän kukkainen, persikkainen, aavistus salviaa ja sitrusta
Maku
Täyteläinen, kypsän pehmeä, hienostunut, hennon sitruksinen ja aromaattinen
Ruokasuositus
Jouluna suosittelemme kokeilemaan viiniä lohicarpaccion ja vuohenjuuston kanssa.
HUOM!
Viinistä saatavilla myös 0,75 l pullo. Suosittelemme kuitenkin tarkastamaan kyseisen pullon myymäläsaatavuuden ja tarvittaessa tilaamaan sitä lähimpään Alkoosi.
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Lirac
Valmistus
Sadonkorjuu yöaikaan. Luonnonhiivoin korkeassa 32 °C:ssa lämpötilassa käyneet Grenache (50%), Syrah (25%) ja Mourvèdre (25%) muodostavat yhdessä muhevan ja aromikkaan kokonaisuuden. Pitkä maserointi.
Väri
Syvän rubiininpunainen
Tuoksu
Mansikkainen ja mausteinen
Maku
Runsas ja voimakas, mansikkainen, mausteinen sekä lakritsinen, lisäksi savuisuutta ja aromaattisuutta
Ruokasuositus
Katetaanko teidän joulupöytään riistaa? Tämän viinin kanssa suosittelemme esimerkiksi peuranfilettä savustetulla kurpitsalla ja hunajamarinoidulla mustajuurella.
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore
Valmistus
Viini on valmistettu ripasso -menetelmällä käyttämällä valmis Valpolicella -viini uudelleen Amaronen puristamisesta jäljelle jääneen kuorimäskin kanssa. Tässä prosessissa kuorista irtoaa edelleen runsaasti fenoleita, väriä sekä ennen kaikkea muhkeita aromeja. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään suurissa vanhoissa ranskalaisissa tonneaux -tammitynnyreissä 18-20 kuukautta, minkä jälkeen vielä vähintään 6 kuukautta pulloissaan.
Väri
Erittäin syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Kirsikkaa, kypsää luumua, karhunvatukkaa, boysenmarjaa, balsamicoa, paahteista mausteisuutta
Maku
Suussa viini on kuiva, mutta pyöreä ja erittäin täyteläinen. Tiivis, melko konsentroitunut maku, jota tasapainottavat runsas hapokkuus sekä kypsä tanniinisuus, mikä tekee viinistä upean tasapainoisen ja moniulotteisen. Jälkimakua siivittävät mausteiset ja kypsän marjaisat aromit.
Ruokasuositus
Jos katatte joulupöytään kinkun tilalle (tai lisäksi) muita lihoja, suosittelemme kokeilemaan Zenaton Ripassaa esimerkiksi yrttimarinoidun karitsankareen kanssa.
Antica Formula 0.375 l
Valmistus
Carpano Antica Formula on super premium vermutti. Se tehdään väkevöityyn viiniin, joka maustetaan vaniljalla ja sahramilla.
Väri
Punaruskea
Tuoksu
Makea, yrttinen ja mausteinen. Vaniljaa, mantelia ja rusinaa, sitrushedelmiä, pähkinää ja neilikkaa.
Maku
Vaniljainen, neilikkainen, appelsiinin kuorta, kaakaopapuja, kirsikkaa, sahramia, taatelia.
Ruokasuositus
Tämä klassikko taipuu kauniisti joulupöydän antipastojen kanssa. Tarjoile vermutti ilmakuivattujen kinkkujen ja juustojen kera, katso vinkit antipastolautaseen!
HUOM!
Vermutista on saatavilla myös 1 l pullo. Suosittelemme kuitenkin tarkastamaan kyseisen pullon myymäläsaatavuuden ja tarvittaessa tilaamaan sitä lähimpään Alkoosi.