Joulun ihanimmat viinit -tasting @ Helsinki 29.11.2022

star
jouluviinitasting

Tervetuloa Viinipostin Joulun ihanimmat viinit -tastingiin maistelemaan loppuvuoden herkullisimmat viinit!

Illan aikana tutustumme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella kuuteen viiniin, jotka me Viinipostilla olemme valinneet joulunajan ehdottomiksi suosikeiksi.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Allas Restaurants.

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Perelada Stars Cava Brut Reserve

Villa Sparina Gavi (saatavilla myös 0,375 l pullossa)

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Lunar Apogé Lirac

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Antica Formula

Aika: Tiistai 29.11.2022 klo 17:30

Paikka: Allas Sea Pool Restaurant (Katajanokanlaituri 2 A, 00160 Helsinki)

Hinta: 25 €/hlö (maksetaan paikan päällä)

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Perelada Stars Cava Brut Reserva

Perelada Stars Cava Brut Reserva

Valmistus

Satovuoden valikoiduista Macabeo, Xarel-lo ja Parellada -rypäleistä vapaasti valunut mehu on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa, ja pulloissa tapahtuneen toisen käymisen jälkeen viini on saanut kypsyä hiivasakkansa päällä 15 kuukauden ajan.

Väri

Keskisyvä sitruunankeltainen

Tuoksu

Runsas ja kypsä tuoksu, jossa persikkaa ja mangoa säestävät karamellisoitu sitruunan kuori, kuivattu omena ja tuulahdus briossia.

Maku

Kuiva, runsas ja erittäin raikas makumaailma. Sitrushedelmien hapokkuus sekä nostattava mousse tuovat veden kielelle. Keskitäyteläinen olemus täydentyy loppumaussa kuivatuilla yrteillä ja kevyellä paahteisuudella.

Ruokasuositus

Kokeile frittioliivien ja persimontapasten kanssa tänä jouluna!

Espanja 13,97€
Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Valmistus

Viini valmistetaan huolella valituista viineistä, jokainen palsta on vinifioitu erikseen. Viininvalmistuksessa tavoitellaan raikkaita ja hedelmäisiä aromeja. Suurin osa viinistä käy terästankeissa, mutta pieni osa viineistä käy tammitynnyreissä täyteläisemmän suutuntuman saavuttamiseksi, kuitenkin ilman tuntuvaa tammen läsnäoloa aromeissa. Vuosikerrasta riippuen viini kypsyy pullossa kauniisti 10-15 vuotta.

Väri

Haalean kullansävyinen.

Tuoksu

Tuoksu on raikkaan hedelmäinen, tuoksussa on runsaasti sitrus - ja kivihedelmien aromeja. Viinin ikääntyessä tuoksussa erottuu pehmeämpiä hieman paahteisiakin aromeja ja hentoa hunajaa.

Maku

Maku jäljittelee upeasti tuoksua. Viini on kuiva ja hapokas, suutuntuma on miellyttävä. Intensiivinen viini jolla on pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

Tarjoile tämän klassikon kanssa pikkujouluissa tai joulupöydän alkuruokana västerbotten piirakkaa kylmäsavulohella ja katkaravuilla.

Uusi-Seelanti 35,50€

Valmistus

Tätä viiniä on valmistettu jo vuodesta 1974 köynnösten keski-iän ollessa 30 vuotta. Käyminen terästankeissa 3 viikkoa.

Väri

Kirkas keltainen

Tuoksu

Herkän kukkainen, persikkainen, aavistus salviaa ja sitrusta

Maku

Täyteläinen, kypsän pehmeä, hienostunut, hennon sitruksinen ja aromaattinen

Ruokasuositus

Jouluna suosittelemme kokeilemaan viiniä lohicarpaccion ja vuohenjuuston kanssa.

HUOM!

Viinistä saatavilla myös 0,75 l pullo. Suosittelemme kuitenkin tarkastamaan kyseisen pullon myymäläsaatavuuden ja tarvittaessa tilaamaan sitä lähimpään Alkoosi.

Italia
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Lirac

Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Lirac

Valmistus

Sadonkorjuu yöaikaan. Luonnonhiivoin korkeassa 32 °C:ssa lämpötilassa käyneet Grenache (50%), Syrah (25%) ja Mourvèdre (25%) muodostavat yhdessä muhevan ja aromikkaan kokonaisuuden. Pitkä maserointi.

Väri

Syvän rubiininpunainen

Tuoksu

Mansikkainen ja mausteinen

Maku

Runsas ja voimakas, mansikkainen, mausteinen sekä lakritsinen, lisäksi savuisuutta ja aromaattisuutta

Ruokasuositus

Katetaanko teidän joulupöytään riistaa? Tämän viinin kanssa suosittelemme esimerkiksi peuranfilettä savustetulla kurpitsalla ja hunajamarinoidulla mustajuurella.

Ranska 23,90€
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Valmistus

Viini on valmistettu ripasso -menetelmällä käyttämällä valmis Valpolicella -viini uudelleen Amaronen puristamisesta jäljelle jääneen kuorimäskin kanssa. Tässä prosessissa kuorista irtoaa edelleen runsaasti fenoleita, väriä sekä ennen kaikkea muhkeita aromeja. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään suurissa vanhoissa ranskalaisissa tonneaux -tammitynnyreissä 18-20 kuukautta, minkä jälkeen vielä vähintään 6 kuukautta pulloissaan.

Väri

Erittäin syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Kirsikkaa, kypsää luumua, karhunvatukkaa, boysenmarjaa, balsamicoa, paahteista mausteisuutta

Maku

Suussa viini on kuiva, mutta pyöreä ja erittäin täyteläinen. Tiivis, melko konsentroitunut maku, jota tasapainottavat runsas hapokkuus sekä kypsä tanniinisuus, mikä tekee viinistä upean tasapainoisen ja moniulotteisen. Jälkimakua siivittävät mausteiset ja kypsän marjaisat aromit.

Ruokasuositus

Jos katatte joulupöytään kinkun tilalle (tai lisäksi) muita lihoja, suosittelemme kokeilemaan Zenaton Ripassaa esimerkiksi yrttimarinoidun karitsankareen kanssa.

Italia 24,97€
Antica Formula 0.375 l

Antica Formula 0.375 l

Valmistus

Carpano Antica Formula on super premium vermutti. Se tehdään väkevöityyn viiniin, joka maustetaan vaniljalla ja sahramilla.

Väri

Punaruskea

Tuoksu

Makea, yrttinen ja mausteinen. Vaniljaa, mantelia ja rusinaa, sitrushedelmiä, pähkinää ja neilikkaa.

Maku

Vaniljainen, neilikkainen, appelsiinin kuorta, kaakaopapuja, kirsikkaa, sahramia, taatelia.

Ruokasuositus

Tämä klassikko taipuu kauniisti joulupöydän antipastojen kanssa. Tarjoile vermutti ilmakuivattujen kinkkujen ja juustojen kera, katso vinkit antipastolautaseen!

HUOM!

Vermutista on saatavilla myös 1 l pullo. Suosittelemme kuitenkin tarkastamaan kyseisen pullon myymäläsaatavuuden ja tarvittaessa tilaamaan sitä lähimpään Alkoosi.

Italia 19,75€