Kesäiset viinit -tasting @ Helsinki 30.5.2023
Tervetuloa Viinipostin Kesäiset viinit -tastingiin maistelemaan kesän herkullisimmat viinit!
Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Sannan johdatuksella 7 erilaista viiniä, joita suosittelemme tulevaa sesonkia silmällä pitäen. Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!
Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:
Château d'Esclans Whispering Angel
Aika: Tiistai 30.5.2023 klo 17:15
Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)
Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)
TILAISUUS ON TÄYNNÄ! HUH, nyt täyttyi ennätysnopeasti meidän Viinipostin tasting, kiitos kaikille ilmoittautuneille. Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi
Suositukset
Tommasi Le Fornaci Lugana
Valmistus
Rypäleet ovat peräisin kahdelta tarhalta, joiden maaperä poikkeaa toisistaan. Toisen tarhan maaperä on kalkki- ja savipitoinen, se tuo viiniin upeaa struktuuria. Toisen tarhan hiekkainen maaperä vaikuttaa viinin aromikkuuteen ja eleganssiin. Sadonkorjuu alkaa rypäleiden saavuttaessa täydellisen kypsyyden. Viini kehittyy hiivasakkojen päällä noin kolmen kuukauden ajan, jonka jälkeen se jatkaa vielä kypsymistään terästankeissa.
Rypäleet
100% Turbiano
Väri
Intensiivinen kirkas keltainen
Tuoksu
Tuoksu on runsas ja hedelmäinen, siinä korostuu trooppiset hedelmät ja greippi
Maku
Maultaan viini on kuiva, raikas, harmoninen ja elegantti. Maun intensiivisyys tiivistyy mineraalisuuteen ja manteliseen jälkimakuun
Ruokasuositus
Kalat, kasviskeitot, vaaleat lihat sekä nuoret juustot. Antipastit, seurustelu
Valmistus
Malborough’n alue nauttii runsaista aurinkotunneista, ja terästankeissa käyttäminen vaalii Sauvignon Blancin luonteikasta aromikkuutta. Viinit ovat parhaimmillaan nuorekkaan raikkaina.
Rypäleet
100% Sauvignon Blanc
Väri
Keskivaalea vihertävänkeltainen
Tuoksu
Mustaherukanlehdet, lime, sitruunamelissa ja vastaleikattu ruoho
Maku
Kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, mineraalinen, herukanlehtinen, yrttinen
Ruokasuositus
Parsa, foliokala yrteillä, ravut, yrttipiirakat
Caves d'Esclans Whispering Angel
Valmistus
Sadonkorjuu tapahtuu käsin ja rajoittuu aamupäivään ennen kuin tulee liian kuuma. Rypäleet lajitellaan, rangat poistetaan ja puristetaan hellästi 7-8°C lämpötilassa. Viini käy teräksessä ja hiivasakka sekoitetaan (Batonnage) kahdesti viikossa.
Rypäleet
Grenache Noir, Cinsault, Vermentino
Väri
Pastellin vaaleanpunainen
Tuoksu
Tuoksu on kukkea, punamarjainen ja raikas.
Maku
Viini on kuiva, kohtalaisen hapokas mutta suutuntumaltaan miellyttävä ja pehmeä. Maussa hienostuneet marjan aromit yhdistyvät raikkaaseen mineraalisuuteen. Viini tekee vaikutuksen maistajaansa.
Ruokasuositus
Whispering Angel sopii monipuolisesti erilaisille ruuille. Esimerkiksi välimerelliset annokset ja charcuterie sopii täydellisesti. Viini kestää hyvin mausteita sekä yrttejä.
E. Guigal Côtes-du-Rhône Rosé
Valmistus
Etelä-Rhônen rinteet, maaperä savikalkkikiveä ja alluviaa. Lyhyt kuorikäyminen ja hidas lämpökontrolloitu alkoholikäyminen. Kypsytys terästankeissa.
Rypäleet
70 % Grenache, 20 % Cinsault, 10 % Syrah
Väri
Heleän vaaleanpunainen, kupariin vivahtava kuulas väri
Tuoksu
Herkullisen raikas, punaisia marjoja, kuten vadelmaa, punaherukkaa sekä hieman sitrusta
Maku
Kuiva, runsaan hedelmäinen ja melko täyteläinen maku. Punaisten marjojen aromia tasapainottavat hieman mausteiset ja mineraaliset nyanssit. Jälkimaku on pitkä, suutuntumaltaan pyöreä ja mineraalinen.
Ruokasuositus
Alkupalalajitelmat, grillattu kala, vaaleat lihat
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône
Valmistus
Tilan viinitarhoja on hoidettu jo pitkään luonnonmukaisesti: he ansaitsivat luomusertifikaatin jo vuonna 1997 ja sisarusten johdolla tila muutettiin täysin biodynaamiseksi. Vuonna 2009 Demeter-sertifioitu tila kukoistaa, ja viinien persoonallinen laatu kertoo kasvien hyvinvoinnista.
Rypäleet
Grenache (50%), Syrah (25%), Mourvèdre (15%) ja Cinsault (10%)
Väri
Tiilenpunainen
Tuoksu
Tuoksussa kirsikkaa, orvokkia, lakritsia, mustapippuria, keitettyjä vihanneksia ja nahkaa.
Maku
Suussa kuiva viini jatkaa runsaan, mutta hellän marjaisella maulla, jota elävöittävät miellyttävä hapokkuus ja maltilliset kypsät tanniinit.
Ruokasuositus
Lihapiirakat, lihaisat pastat, sienirisotot ja haudutetut lihapadat.
Pinha Ribeiro Santo Reserva
Valmistus
Dãon viinit imevät persoonallisuutensa alueen graniittisesta maaperästä sekä viinitarhoja ympäröivistä mänty-, tammi- ja eukalyptusmetsistä. Ribeiro Santon tila sijaitsee Mondego ja Dão jokien välissä 400 metrin korkeudessa. Noin 30 hehtaarin tilalla viljellään integroidun tuotantosuunnitelman mukaisesti mahdollisimman luonnonmukaisesti ja vain paikallisia lajikkeita. Viiniasiantuntijoiden suosioon noussut viini on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä 9 kuukautta.
Rypäleet
Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Tuoksussa on karhunvatukkaa, boysenmarjaa, kuivattua mustikkaa, lakritsaa, jopa mustetta, punaista paprikaa, yrttisyyttä ja tammen paahteisuutta.
Maku
Kuiva, keskihapokas ja täyteläinen viini on makumaailmaltaan rouhean marjainen, tuoksun tapaan moniulotteinen ja lämmin.
Ruokasuositus
Erinomainen kumppani runsaanmakuisille liharuoille, kuten lihapadoille, lampaalle tai grillissä paahteisen pinnan ottaneelle paistille. Sopii mainiosti myös kovien juustojen seuraan.
Chandon Garden Spritz
Chandon Garden Spritz on Chandon Argentiinan raikas, katkeranmakea ja mausteinen valmis spritz-juoma, joka tuo mukanaan pilkahduksen etelän lämpöä. Valmiissa spritz-juomassa ei käytetä laisinkaan keinotekoisia maku- tai väriaineita ja siinä on puolet vähemmän sokeria, kuin muissa tavallisissa spritz-juomissa.
Chandon Garden Spritz nautitaan sellaisenaan; jokainen lasillinen on siis taattua laatua! Tarvitset vain:
- Paljon jäitä
- Kuivatun tai tuoreen appelsiiniviipaleen
- ja valmista!