Reseptejä vapuksi

Etsitkö maukkaita reseptejä vapuksi? Kurkkaa nämä 13!
Vappuna nautiskellaan keväästä, säästä huolimatta! Vieraille tarjoillaan pieniä syötäviä, toiset grillailevat ja toiset taas nauttivat juhlahumusta piknikin merkeissä. Juhlitpa vappua miten tahansa, kerättiin Viinipostin tiimin kanssa yhden sivun alle erilaisia reseptisuosituksia vappuun.
Psst! Jokaisen reseptin yhteydessä on myös sille sopivat viinisuositukset 😉
Viinipostin asiantuntijat vinkkaavat myös parhaat kuohuvat vappuun!
Mätisipsit ja guacamoleperunalastut

Mätisipsit on helppo tarjoiltava alkumaljojen yhteydessä, ja miksei myös väliruokana tai muuten vaan naposteluna hyvän juoman keralla. Guacamoleperunalastut puolestaan ovat varma valinta; tämä herkku valmistuu näppärästi ja on taatusti kaikkien mieleen.
Helpot kylmäsavulohiruisnapit

Kylmäsavulohiruisnapit on helppo valmistaa illanistujaisten ja juhlien alkupalatarjoiltavaksi. Alkupaloina toimivat kylmäsavulohiruisnapit valmistuvat nopeasti vain muutamista raaka-aineista.
Tomaatticrostinit

Alkupaloiksi ja pieneksi välipurtavaksi juhlissa sopivat crostinit on helppo valmistaa ja näillä vinkeillä saat crostineista erityisen herkkuja! Tämä crostini ohje yhdistää suussasulavan juuston ja herkullisen kypsät tomaatit. Tomaatticrostinit sopivat illanistujaisiin tai alkupalatarjoiluksi kuohuvan keralle. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiä!
Meloni-mozzarella-parmankinkkusalaatti

Toscanalaiset alkupalaleivät eli crostinit
Himahella-blogistaan tunnettu Tiina Rantanen vinkkaa kolmen herkullisen crostinin reseptin. Kokkaa vappuna piknikille tai alkupalaksi vieraille joko crostini rossoja (tomaattileipäset), mozzarella-sardelli crostineja tai crostini di fegatinat (kananmaksaleivät).
Keväinen vuohenjuusto lohipiirakka
Vappupiknikille kulkee helposti mukana erilaiset piirakat. Tämänkin reseptin on taikonut ihana Tiina Rantanen.
Fenkoli quiche
Tästäpä mukaan myös toinen piirakka resepti, jonka loihtijana on upea Meri-Tuuli Väntsi. Meri-Tuulen quichessa maistuu muuten Ranska: on voinen aito quichetaikina, höyrytetty fenkoli joka maustetaan Dijonin sinapilla ja rakuunalla sekä päällä mantelista paistettu crumble….ja lasiin roseeta!
Tapas menu
Onko kenties espanjalaiset tapakset sun juttu? Näillä helpoilla ja maukkailla tapasresepteillä hurmaat keväisten juhliesi vieraat! Jotain maukasta -blogistaan tunnettu Mari Moilanen kokosi kuuden tapasreseptin menun, viinivinkkejä unohtamatta.
Tapas menu vol 2
Tässäpä vielä lisää maukkaita tapasreseptejä vapuksi!
Grillatut jättikatkaravut
Jos vappuna grillaat kotona, kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä Mari Moilasen jättikatkarapuja chilimajoneesin kera.
Porsaan ribsit ja murskekurkut
Grillaajan menulle kannattaa lisätä myös porsaan ribsit ja murskekurkut à la Mari Moilanen
Maailman paras suklaapavlova resepti

Pavlova onkin monille tuttu kesäinen jälkiruoka, mutta tämä pavlovaresepti saakin oman erikoislisänsä suklaasta. Suklaapavlovan marenkiin sekoitetaan kaakaojauhetta ja suklaahippuja. Koko kakku kruunataan myös ripottelemalla suklaahippuja päälle ja tarjoillaan Italian vanhimman kuohuviinitalon raikkaan makeahkon kuohuviini Gancia Astin kera.
Kirsikkaclafoutis
Makean nälkään suosittelemme leipomaan ranskalaisen kirsikkapannukakun, eli clafoutiksen. Seuraan tarjoillaan Suomen yhtä suosituimmista kuohuviineistä ja Italian vanhinta kuohuviiniä…