Reseptejä vapuksi

reseptejä vapuksi

Etsitkö maukkaita reseptejä vapuksi? Kurkkaa nämä 10!

Vappuna nautiskellaan keväästä, säästä huolimatta! Vieraille tarjoillaan pieniä syötäviä, toiset grillailevat ja toiset taas nauttivat juhlahumusta piknikin merkeissä. Juhlitpa vappua miten tahansa, kerättiin Viinipostin tiimin kanssa yhden sivun alle erilaisia reseptisuosituksia vappuun.

Psst! Jokaisen reseptin yhteydessä on myös sille sopivat viinisuositukset 😉

Viinipostin asiantuntijat vinkkaavat myös parhaat kuohuvat vappuun!

Mätisipsit ja guacamoleperunalastut

Mätisipsit on helppo tarjoiltava alkumaljojen yhteydessä, ja miksei myös väliruokana tai muuten vaan naposteluna hyvän juoman keralla. Guacamoleperunalastut puolestaan ovat varma valinta; tämä herkku valmistuu näppärästi ja on taatusti kaikkien mieleen.

Meloni-mozzarella-parmankinkkusalaatti

Ruokatoimittaja Mari Moilanen loihti yhdellä maailman parhaista roseeviineistä, Whispering Angelille, raikkaan kesäisen meloni-mozzarella-parmankinkkusalaatin.

Toscanalaiset alkupalaleivät eli crostinit

crostini resepti

Himahella-blogistaan tunnettu Tiina Rantanen vinkkaa kolmen herkullisen crostinin reseptin. Kokkaa vappuna piknikille tai alkupalaksi vieraille joko crostini rossoja (tomaattileipäset), mozzarella-sardelli crostineja tai crostini di fegatinat (kananmaksaleivät).

Keväinen vuohenjuusto lohipiirakka

Vuohenjuustolohipiirakka respeti

Vappupiknikille kulkee helposti mukana erilaiset piirakat. Tämänkin reseptin on taikonut ihana Tiina Rantanen.

Fenkoli quiche

Fenkoli Quiche resepti

Tästäpä mukaan myös toinen piirakka resepti, jonka loihtijana on upea Meri-Tuuli Väntsi. Meri-Tuulen quichessa maistuu muuten Ranska: on voinen aito quichetaikina, höyrytetty fenkoli joka maustetaan Dijonin sinapilla ja rakuunalla sekä päällä mantelista paistettu crumble….ja lasiin roseeta!

Tapas menu

Tapas reseptejä

Onko kenties espanjalaiset tapakset sun juttu? Näillä helpoilla ja maukkailla tapasresepteillä hurmaat keväisten juhliesi vieraat! Jotain maukasta -blogistaan tunnettu Mari Moilanen kokosi kuuden tapasreseptin menun, viinivinkkejä unohtamatta. 

Tapas menu vol 2

tapas reseptejä

Tässäpä vielä lisää maukkaita tapasreseptejä vapuksi!

Grillatut jättikatkaravut

Grillatut jättikatkaravut

Jos vappuna grillaat kotona, kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä Mari Moilasen jättikatkarapuja chilimajoneesin kera.

Porsaan ribsit ja murskekurkut

Porsaan ribsit resepti

Grillaajan menulle kannattaa lisätä myös porsaan ribsit ja murskekurkut à la Mari Moilanen

Kirsikkaclafoutis

Kirsikkaclafoutis resepti

Makean nälkään suosittelemme leipomaan ranskalaisen kirsikkapannukakun, eli clafoutiksen. Seuraan tarjoillaan Suomen yhtä suosituimmista kuohuviineistä ja Italian vanhinta kuohuviiniä…