Pikkujoulu tarjottavat

star
pikkujoulu tarjottavat

Parhaat pikkujoulu tarjottavat – helpot ja herkulliset ideat jouluiseen juhlapöytään

Kun loppuvuosi tuo tullessaan juhlahumua, nousee yksi kysymys aina esiin: mitä kaikkea herkkua laittaa pöytään, kun ystävät ja työkaverit kokoontuvat pikkujouluihin? Pikkujoulu tarjottavat voivat olla yhtä aikaa helppoja, juhlavia ja hurmaavan herkullisia – eikä niiden tarvitse viedä koko päivää keittiössä. Tässä artikkelissa Viinipostin ammattilaiset kokoavat yhteen omat suosikkinsa: suolaisia suupaloja, houkuttelevia naposteltavia ja makeita herkkuja, jotka kruunaavat illan. Katso alta pikkujoulu tarjottavat -listamme!

Kylmäsavulohiruisnapit, mätisipsit ja fritatut katkaravut ovat klassikoita, jotka tekevät vaikutuksen vaivatta. Toisaalta jouluiset crostinit, vuohenjuustolohipiirakka tai persimontapas tuovat tarjolle ihanaa vaihtelua ja sesongin makuja. Jälkiruokapuolella taas ranskalainen kirsikkaclafoutis tai luumuinen tarte tatin sopivat täydellisesti makeaksi lopetukseksi – etenkin kun seurana on pieni lasillinen sherryä tai portviiniä.

Ja Viinipostin tapaan, vinkkaamme myös parhaimmat juomat pikkujoulu tarjottavien yhteen: kuohuviini toimii lähes kaikkien pikkujoulujen alkupalojen kanssa, samppanja nostaa suupaloihin juhlavuutta, ja raikas valkoviini tai kepeä punaviini täydentävät loistavasti suolaiset herkut.

Tutustu alta pikkujoulu tarjottavat -listaamme:

Helpot kylmäsavulohiruisnapit

Kylmäsavulohiruisnapit on helppo valmistaa illanistujaisten ja juhlien alkupalatarjoiltavaksi. Alkupaloina toimivat kylmäsavulohiruisnapit valmistuvat nopeasti vain muutamista raaka-aineista.

Frittijättikatkaravut, lohi-appelsiinitartar ja mustekalatapas

Upeista resepteistään tunnettu ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa kolme hauskaa tapas-reseptiä loppuvuoden kekkereihin! Frittikatkaravut sitruunamajoneesilla, lohi-appelsiinitartar leipästen kera ja mustekalatapakset ovat juuri sitä uutta twistiä alkupalatarjoiluihin mitä olet etsinyt.

Mätisipsit ja guacamoleperunalastut

Upeista resepteistään tunnettu ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa, kuinka valmistuu hitiksi nousseet mätisipsit sekä guacamolesipsit! Mätisipsit on helppo tarjoiltava alkumaljojen yhteydessä, ja miksei myös väliruokana tai muuten vaan naposteluna hyvän juoman keralla. Guacamoleperunalastut puolestaan ovat varma valinta; tämä herkku valmistuu näppärästi ja on taatusti kaikkien mieleen.

Frittioliviit ja persimontapas

Jotain maukasta -blogin Mari Moilanen vinkkaa ihastuttavat joulutapakset!

Houkuttelevat rapumaljat ja makoisat haarukkapalat

Mietityttääkö mitä kuohuviinin kanssa tarjolle? Tässä kaksi makoisan helppoa reseptiä.

Juhlavat suupalat juhliin: Siika-yrttirullat ja portviiniset maksapasteijat

Suupalat sopivat loistavasti tervetuliaisiksi juhla-aterian alkuun, varsinkin kun lasissa kuplii ihanaa samppanjaa tai kuohuviiniä.

Tomaatticrostinit

Alkupaloiksi ja pieneksi välipurtavaksi juhlissa sopivat crostinit on helppo valmistaa ja näillä vinkeillä saat crostineista erityisen herkkuja! Tämä crostini ohje yhdistää suussasulavan juuston ja herkullisen kypsät tomaatit. Tomaatticrostinit sopivat illanistujaisiin tai alkupalatarjoiluksi kuohuvan keralle. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiä!

Vuohenjuusto-lohipiirakka

Kotilieden Himahella-blogista tunnetun Tiina Rantasen takuuvarma vuohenjuusto-lohipiirakkaresepti vie kielen mennessään! Tämä piirakka yhdistää raikkaan lohen, täyteläisen vuohenjuuston ja ravitsevan pinaatin, luoden täydellisen makukokonaisuuden. Rapea pohja ja mehevä täyte tekevät tästä piirakasta loistavan tarjottavan niin arkeen kuin juhlaan.

Kirsikkaclafoutis eli ranskalainen kirsikkapannukakku

Kotilieden Himahella-blogia pitävän Tiinan reseptit on kertakaikkiaan valloittavan herkullisia, mutta myös helppoja! Nyt testiin tämä clafoutis resepti eli ranskalainen kirsikkapannari eli kirsikkaclafoutis.

Luumuinen Tarte Tatin resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantasen Tarte Tatin resepti on saanut uutta tvistiä - omenoiden sijaan tässä reseptissä käytetään luumuja!